Wpis z mikrobloga

Trzeba pamiętać że 40 letnia kobieta może być bezrobotna, siedzieć w domu jako kura domowa, ogólnie nie musi mieć prawka, auta, żadnych zainteresowań. Nikt nic złego o takiej kobiecie nie powie.
A znajdz mi 40 letniego gościa co nie ma kobiety, prawka, auta, własnego M, siedzi przed TV co wieczór.
Kim jest taki typ? #przegryw i tyle
dlatego kobiety zawsze będą miały łatwiej, popuści szpary jakiemuś gościowi i się ustawi.
My mamy p--------e, na nas spoczywa dużo większa presja otoczenia.
#famemma
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

U mnie w rodzinie tak nie jest, nawet jak ma pincioro dzieci i nie pracuje, to jest stygmwtyzowana.
O i znam taki przypadek. Kobieta ma dom, 1 dziecko, nie pracuje aktualnie. Wynajmuje co miesiac osobe do mycia okien. Efekt: zerwanie konyaktow rodzinnych
  • Odpowiedz
@hermes-trismegistus: No niestety nie jest to wymówka. Wielu mężczyzn chce mieć pełnię kontroli nad kobietą. No dobra, może nie wielu ale znam i w swoim otoczeniu i z opowieści takie przypadki. Ja bym nigdy w życiu sobie na coś takiego nie pozwoliła ale takie zjawisko istnieje jak najbardziej.
  • Odpowiedz
@hermes-trismegistus: No dobra, może faktycznie trochę wyolbrzymilam. Chciałabym dodać ze z tym postrzeganiem to tez jest różnie aczkolwiek jak facet nie pracuje to jest z góry oceniany negatywnie. Natomiast kobieta jak nie ma dzieci to tez, a jak ma to tylko czasem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@MrBeast: siedzisz w domu z dzieciakami ...kura domowa, idziesz do pracy dzieci do żłobka ...wyrodna matka co myśli tylko o sobie, obce baby będą jej dzieci wychowywać.
Zajmujesz sie domem nie masz własnych dochodów...znalazłaś sobie dobry bakomat
Rozwijasz się , awansujesz dobre zarobki dbasz o siebie....femisistka wielka
Nie dogodzisz żebyś maslem przysłowiową d..wysmarowal
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@MrBeast: hehe aleś wymyślił - biały mężczyzna w Europie po 30 - uciemieżniony XD no głupszej rzeczy to już nie mogliście wymyślić chyba
  • Odpowiedz