Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@Daimont: @spidero: przecież to jakiś przeżytek. W mojej dawnej podstawówce na Podlasiu gdzie jest max 60 uczniów w każdej sali jest tablica multimedialna gdzie nauczyciel sam zaoisuje do pliku wszystko co na niej wyświetli taki als print screen
  • Odpowiedz
W Polsce tablice interaktywne powoli odchodzą w zapomnienie, od jakiś 4 lat szkoły na bieżąco zakupują monitory interaktywne, co jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem. I nie mówię tu o szkołach w dużych miastach, tylko nawet wiejskie szkoły podstawowe.
Śmiem twierdzić, że obecnie nie ma w Polsce szkoły gdzie nie ma choć jednej nawet tablicy interaktywnej
Cudze chwalicie swego nie znacie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@geuze: np SMART ale producentów jest kilku, zestawy z projektorem short działa to świetnie o ile nauczyciel ma pomysł na taką lekcję bo z tym jest największy problem. Żadkością są szkoły które nie mają już kilku takich tablic
  • Odpowiedz
@Daimont xd a jak miałem zdalne i prosiliśmy nauczycielke zeby nam omawiane pliki wysłała to ona ze mogliśmy przepisywać a pozatym są to jej prywatne zapiski a potem okazało się że suka z neta te lekcje wszystkie brała xd
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Daimont: u mnie na studiach gość normalnie pisze na tablicy i jak zapisze całą to robi jej zdjęcie i udostępnia. Imo jest to dobre rozwiązanie i zastanawiam się tylko, dlaczego wszyscy nie mogą tak robić
  • Odpowiedz
@Daimont: stało coś zbliżonego przez lata całe u mnie w pracy, w jednej z sal konferencyjnych, nigdy nie widziałem, by było używane, jedyny znany mi raz sam włączyłem, żeby zobaczyć jak to działa, a i to było dobrych 20 lat temu.
To nasze to był stojący na własnych nogach whiteboard, po którym się bazgrało tablicowymi pisakami, z tym, że powierzchnia tablicy była taśmą rolowaną na rolkach po obu bokach. Na życzenie
  • Odpowiedz