Aktywne Wpisy
![WielkiNos](https://wykop.pl/cdn/c3397992/WielkiNos_dTiY14auZf,q60.jpg)
WielkiNos +369
Ekstrawertyczna juleczka egzaltacyjna dziwi się że pracujący za najniższą krajową kontroler biletów w komunikacji miejskiej nie zna 5 języków i nie skończył co najmniej 2 kierunków studiów.
Zamiast podejść i się po prostu odezwać lepiej nagrać tiktoka pokazującego wszystkim swój skrajny niedobór środka uspokajającego.
#bekaztwitterowychjulek #truestory #logikarozowychpaskow
Zamiast podejść i się po prostu odezwać lepiej nagrać tiktoka pokazującego wszystkim swój skrajny niedobór środka uspokajającego.
#bekaztwitterowychjulek #truestory #logikarozowychpaskow
![WielkiNos - Ekstrawertyczna juleczka egzaltacyjna dziwi się że pracujący za najniższą...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/f963ee9cd4c8e32e0ae741f47bfe8ced56c01d5c4aa3cc4b006686c92c1d2049,w150h100.jpg?author=WielkiNos&auth=d4732655a1371074ce94e51144468384)
![awcalezenie](https://wykop.pl/cdn/c3397992/awcalezenie_AiLJMeuo0A,q60.jpg)
awcalezenie +265
Jejku, ale to było złe AMA z @MateuszLakomy , a miałem nadzieję że będzie ciekawie. Odpowiedzi które często trudno zrozumieć, zaskakujące, ale pozbawione argumentów: "Tak", "Nie", "To nie w tym problem", "Już na to odpowiedziałem" (a tak naprawdę to nie). Rozwaliło mnie totalnie jak ktos napisał, że imigrantów powinno się wpuszczać gdy będzie odpowiednie ratio dla plciu z danego kraju jak w USA, a ten na to "To nie w tym problem".
![awcalezenie - Jejku, ale to było złe AMA z @MateuszLakomy , a miałem nadzieję że będz...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/d354eb9f6abc048e97dfb1e9646f432d70a589139fb11dc96b1fb82852b608dd,w150.jpg)
źródło: 1000012098
Pobierz
gotujące Mirki mam pytanie :
Doprawiacie jakoś mięso na hamburgery ?
Zawsze robiłem tak ,że mieliłem mięcho , formowałem kotlety i dopiero przed położeniem na grilla posypywałem solą i pieprzem.
Teraz nie wiem czy to było ok czy nie i chcę spróbować zrobić tak :
po mieleniu całe mięcho ( ok. 1 kg antrykotu ) chcę wymieszać z łyżeczką pieprzu i dużą łyżką sosu worcestershire.
Solenie dopiero po wrzuceniu na grilla.
Co sądzicie ? Będzie ok ?
Czy ewentualnie zamiast tego sosu dać czegoś innego ,np. musztardy ?
A jakby pocięte mięso przed wrzuceniem do maszynki natrzeć przyprawami i dopiero przepuścić przez tryby?
@Limonene: W pewnym sensie i tak przypominają nasze mielone.
@OlekBB: ale nie powinny :D burgery są mniej zbite, delikatniejsze
@makeDoise: robię "zwykłego" burgera , kotlet ma 15-20mm wysokości i piekę go na grillu z tefala ,który sam dobiera temperaturę i czas (i działa to dobrze).
- worcester
- tabascho chipotle
- przyprawa kamis meksykanska
Mam wszystkie w/w i wypróbuję.
meksykańskiej można dać wedle uznania ile chcesz ale z worcesterem uważaj żeby za bardzo nie rozwodnić mięsa, tabasco aż takie płynne nie jest
@moll: @Limonene: Zależy jakie przyprawy. Jeżeli sól to kiepsko, bo sól też wpływa na teksturę. Działa na mięso jak klej i burger zamiast być przyjemnie kruchy też będzie bardziej zwarty.