Wpis z mikrobloga

Mam takie pytanie mam opcje zakupu iPhone od pana z allegro telefon z tego co mi powiedział został zakupiony w sklepie Apple w UK na raty czy ten telefon moze zostać np. zablokowany jeśli ten gość przestał by spłacać raty czy może być w nim jakaś blokada regionalna i czy wgl jest to bezpieczne i czy byście się zdecydowali na taki zakup, pan mówi że możemy sporządzić umowę kupna-sprzedaży ma potwierdzenie zakupu. Czy telefon ma gwarancje w Polsce w dowolnym applestorze, i czy na pewno będzie działać w polskiej sieci, chce kupić na miejscu u niego za gotówke i sprawdzić czy telefon faktycznie jest zaplombowany i ewnt czy na podstawie nr imei jestem wstanie zweryfikować czy nie jest kradziony czy zablokowany?
#iphone #iphone13 #ios #uk
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Aj ta cebula w narodzie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Będzie działać w Polsce, w UK zostanie zablokowany. Co do gwarancji zależy czy operator w Anglii zgłasza u Apple kradzież. Jeżeli tak mogą Ci odmówić gwarancji. O ile oczywiście jest kradziony/wzięty na lewo na raty/ przestanie spłacać. Ale okazyjna cena na to wskazuje- nie ma problemów ze sprzedażą telefonów Apple. Jak zawsze w takich przypadkach- bierzesz na własną odpowiedzialność.
  • Odpowiedz
@Jellycrusher jeżeli telefon był kupiony w applestore i bede miec dowod zakupu to co może być lewe, sprawdziłem imei telefon nie był jeszcze aktywowany gośc mi podał adres do swojego domu i dzwoni do mnie ze swojego prywatnego numeru xD nie wiem czy coś może być na rzeczy
  • Odpowiedz