@black-kitsune: generalnie sos może być obojętnie jaki, ale sama technika obtaczania w skrobii i smażenia robi z tofu coś zjadliwego zamiast kartonu :D
@black-kitsune: na wędzonym robię klasyczną fasolkę po bretońsku i jest smaczna, też od czasu do czasu polecam, ale pewnie są ciekawsze przepisy ( ͡°͜ʖ͡°)
@3mielu: @SamChilders: tofu zmieniające życie było pierwszym przepisem z tofu jaki robiłam w życiu i właśnie on zapoczątkował moją miłość do tofu, ale chciałabym spróbować czegoś innego ( ͡°͜ʖ͡°) tofu z przyprawą gyros też robię dość regularnie XD
https://www.jadlonomia.com/przepisy/pasta-bezjajeczna/ w ksiązce jadłonomii jest przepis na pastę bezrybyną z tofu, bardzo podobne do powyższego, rózni się tym że dodatkowym składnikiem są glony nori ( tofu wędzone, namoczone glony nori, musztarda, majonez, miód, sól, pieprz - wszystko blendujesz i
@tyfus_: o kurde, mega! pastę bezrybną z wędzonego tofu zdarzyło mi się już robić, ale była z innymi składnikami i między innymi z suszonymi pomidorami. muszę koniecznie spróbować obu, które podesłałeś! dziękuję serdecznie! a o owsiance na słono to jeszcze w życiu nie słyszałam ( °□°) natomiast za info o sosiku do tofu zmieniającego życie też jestem bardzo wdzięczna, bo właśnie czegoś takiego mi zawsze w nim
#gotujzwykopem #weganizm #wegetarianizm
https://www.jadlonomia.com/przepisy/pasta-bezjajeczna/
w ksiązce jadłonomii jest przepis na pastę bezrybyną z tofu, bardzo podobne do powyższego, rózni się tym że dodatkowym składnikiem są glony nori
( tofu wędzone, namoczone glony nori, musztarda, majonez, miód, sól, pieprz - wszystko blendujesz i
a o owsiance na słono to jeszcze w życiu nie słyszałam ( °□°)
natomiast za info o sosiku do tofu zmieniającego życie też jestem bardzo wdzięczna, bo właśnie czegoś takiego mi zawsze w nim
Dosyć często robię te pulpeciki, z makaronem z ciecierzycy