Aktywne Wpisy

Przypominam że lot oskarka na orbitke kosztował mnie i ciebie 275 000 000 PLN
Pieniądze dosłownie pchnięte w próżnie ale spora część społeczeństwa przyklaskuje.
To jakieś 60 bloków po 40 mieszkań każdy budownictwa społecznego.
Pieniądze dosłownie pchnięte w próżnie ale spora część społeczeństwa przyklaskuje.
To jakieś 60 bloków po 40 mieszkań każdy budownictwa społecznego.
źródło: temp_file241264809783927043
Pobierz
CalibraTeam +38
Jako ponad 35-letni kawaler zaczynam dostrzegać brak sensu tego wszystkiego. Utkwiłem na stanowisku zwykłego klepacza kodu za 12k zł brutto i nie czeka mnie już żadna ciekawa "kariera" zawodowa. Nie zostanę dobrze opłacanym managerem, prawnikiem, lekarzem. Nie zostanę nawet strażakiem PSP bo praca siedząca już daje się we znaki i jestem fizycznym wrakiem. Nie jestem atrakcyjny finansowo, nie mam perspektyw na lepszą pracę, przekwalifikowanie wiąże się ze zmniejszonym wynagrodzeniem więc to błędne

źródło: comment_1651815683DftrKsAWYu5Lk0zBt4s6uu.jpg
Pobierz@odysjestem no, ale chyba nie uważacie, że taki wynik powinien się wyświetlać na kalkulatorze, gdzie operujemy na prostych liczbach?
Weź no podrzuć ten dowód, że 0,(9)=1
Ustalmy rzeczywisty x=0.(9)
10x=9,(9) odejmijmy x z obu stron
9x=9
x=1
0,(9)=x=1
0,(9)=1
kalkulator na windows, MAC i Android liczy poprawnie - wynik jest prawidłowy - 0,12
a jak to Twoj kalkulator to poczytaj jak się liczy w finansach, czemu nie używać liczb typu real/double itp i jakich bibliotek trzeba użyć aby to
źródło: comment_1651825765QBGCDYF10EBDebMQ2JYuR6.jpg
PobierzAle co to ma wspólnego z liczbą 0,12? Otóż komputery nie działają w systemie dziesiętnym, tylko binarnym. A