Wpis z mikrobloga

Sami sobie napinacie łańcuch czy zajeżdżacie do warsztatu?
Co prawda klucz dynamometryczny posiadam, ale mam lekki strach że coś spieprzę np. koło będzie pod lekkim kątem względem osi albo że łańcuch będzie za ciasny (a tutaj już obrywa nie tylko łańcuch i zębatki).
Jakiś warsztat #krakow gdzie sprawdzą i ewentualnie napną świeży napęd? (wymianę robiłem daleko od Krakowa)
~ 250km zrobione, przy 150km przebiegu łańcucha miałem robione zawory i mechanik powiedział że napęd jest okej, ale na moją taśmę mierniczą to jest już poza zakresem teraz XD

#motocykle
  • 22
  • Odpowiedz
@devel9k: Smaruj i śmigaj normalnie. Naciąg łańcucha to jedna z prostszych rzeczy, na wahaczu masz wskaźniki i ustawisz elegancko prosto. Ja po zmianie łańcucha naciągałem go dopiero po 1kkm profilaktycznie.
  • Odpowiedz
@devel9k: no to skoro uwazasz, ze teraz masz kolo prosto, to taki protip - srubki regulacyjne po obu stronach maja identyczne skoki gwintu. jak sie skupisz i sobie bedziesz krecil i liczyl kazdy 'boczek' srubki to nie #!$%@? za bardzo ( ͡º ͜ʖ͡º) wykrec se po 2-3 'scianki' (120-180 stopni) na strone i git. tylko nie luzuj nakretki osi tak zeby os byla luzna. zostaw pewien
  • Odpowiedz