Wpis z mikrobloga

1. Przeglądam sobie oferty ładunków na Timo, jak mnie coś interesuje, to klikam kopertę i wysyłam maila z szablonem z Timocomu, bez dopisywania zbędnych pierdół w stylu "PIĘKNEGO DNIA ZE SŁONECZNEGO TYROLU".

2. Dziś na około 100 takich maili jeden Bolag się do mnie zesrał (w załączeniu screen jego wiadomości).

Abstrakcją jest dla mnie sam fakt, że typ się dopatruje "traktowania z góry" i "braku szacunku" w tego typu sytuacjach, odbieram to jako typowo polskie napompowanie i kij w dupie, jeszcze brakuje żeby sobie dopisał w stopce "Pan mgr inż Anon". Nigdy nie zdarzyła mi się tego typu sytuacja z zagranicznym klientem xD.

#bekaztransa
Bakys - 1. Przeglądam sobie oferty ładunków na Timo, jak mnie coś interesuje, to klik...

źródło: comment_1651655320XgCAsl9VfA45DsqsTrxXoV.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bakys: trochę tak a trochę nie. Przepisywacze wysyłają takie puste @
Zawsze jak pytam o ładunek to opisuje ( co to zresztą można opisać przy firanie standard xD) co mam, kiedy i o której wolne. A i do zagranicznych dopisuję jeszcze że to moje auto, i jeżeli współpracowałem to podaję nr partnera
  • Odpowiedz
@xspeditor: @Konkol: ja to wszystko rozumiem, ale skąd się typowi wziął brak szacunku z mojej strony w tym wszystkim? odpisałem mu, że sam fakt, że się dopatruje "zniewagi" z mojej strony w tego typu sytuacji jak wysłanie pustego maila świadczy ewidentnie o jego problemach, a poniżej jego odpowiedź.

Btw jak wspomniałem- nie należę do ludzi, którzy lubią być klepanymi po plecach i klepać innych po plecach, uśmiechać się
Bakys - @xspeditor: @Konkol: ja to wszystko rozumiem, ale skąd się typowi wziął brak ...

źródło: comment_1651655766NCxKNbC9b4Z4yR0b3Qk9r8.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Konkol: ja tam zawsze odpisuje Hegelmannowi, - No Hegelmann
@Bakys: coś sfrustrowany musi być. Woziłem styczeń, luty importy IT-PL dla pewnej spedycji. W marcu i kwietniu była przerwa i teraz w Maju wraca temat. Dzwoni do mnie spedytor że 2/3 auta tygodniowo możemy ładować, mówię mu że spoko ale teraz cena wynosi X i jest nie negocjowalna bo to już lowball. A ten już się odpala że hurr
  • Odpowiedz
@xspeditor: mam podobne spostrzeżenia, na szczęście póki co jest ten komfort, że grupie nr 2 można powiedzieć "adieu", a jak się opamiętają i mimo wszystko wrócą, to cena wynosi "styczeń+X+Y" gdzie Y równa się dodatek za w--------e przy poprzedniej rozmowie xD
  • Odpowiedz