Wpis z mikrobloga

@SpalaczBenzyny: Czajniki, hmm, to gwiżdże? Przy prawidłowo ustawionym lusterku powinien zobaczyć pojazd na pasie po lewej stronie, pewnie ciężarówki też by nie zauważył. Czujniki martwej strefy, asystent pasa ruchu i tak dalej to udogodnienia dla kierowcy, można z nich korzystać lecz nie należy polegać w 100%. Kontroluj i jedź.
@SpalaczBenzyny: Właśnie, i taki kierowca sobie jeździ w swojej nieświadomości przez co tworzy niebezpieczne sytuacje. Też jestem za dodatkowymi udogodnieniami ale z umiarem, korzystać można, polegać również lecz zastępować? Stanowcze nie.
@Menefe: Ale #!$%@?. Gosc miał martwą strefę i tyle. Gowno to cie powinno obchodzić czy ja ma, czy sa systemy itd.

Sytuacja jest jasna i jesli ty w nie widzisz tutaj potencjalnego ryzyka popełnienia błędu przez kierowcę to znaczy ze jestes młodym lub głupim kierowcą

Mam nadzieje ze nie przekraczasz limitow predkosci z takim słabym skillem przewidywania sytuacji na drodze ()
@oczekp: w Polsce nie umiejo jeździć po drogach szybkiego ruchu odcinek 2137.

W przypadku nagrywającego - dawno bym był na środkowym pasie - bo skoro jest miejsce, i jest pas włączających się do ruchu, to po co mulić na prawym by im manewr dołączenia się utrudnić.

W przypadku wymuszającego #!$%@? - lusterka fajna sprawa, ale dobrze jest też spojrzeć przez ramie, czy przypadkiem nie mamy kogoś w martwym polu.

@SpalaczBenzyny: Sam nie jestem święty na drodze lecz jestem w pełni świadomy swojej jazdy i to czy komuś wymusiłem, czy zmusiłem do zmiany toru ruchu, czy do gwałtownego wytracenia prędkości , nieświadomie to można dziecko po pijaku zrobić.