Aktywne Wpisy
InnyWymiar90 +76
Na nocnej nikt nie zauważy
Dobranoc
Dobranoc
Minieri +171
Dziś w nocy całkiem spory ruch. W końcu mamy weekend więc ludzie się bawią, jedzą, piją a jak brakuje to gdzie pójdą? No wiadomo że do mnie. Bardzo dużo jedzenia dziś narobiłem, widocznie w takiej deszczowej pogodzie coś na ciepło w nocy jest zbyt kuszące by sobie odmówić.
O dziwo dziś pełna kultura. Oprócz jednego chama, ale chociaż jeden zawsze się trafi. Była też Ukrainka o której już kiedyś pisałem, że chciała na krechę. Dziś chciała najtańsze p--o, u mnie to jest Książ za 3,30zł, ale brakowało jej 20gr. Nie dałem. Kręciła się nerwowo pod okienkiem kilka minut aż w końcu ją olśniło - kratka do wycierania butów pod drzwiami. Pod nią pełno liści, ptasich piór, błota i jak się okazało pełna jej szczęścia bo znalazła pod nią aż 50gr. Gdybyście tylko widzieli jej minę, jakby mnie właśnie ograła w zaciętej partii szachów.
Co do szachów to był u mnie pan stróż z parkingu obok. Często mnie odwiedza bo widzi ze swojej kanciapy jak wychodzę zapalić i się przyłącza. Dzisiaj pochwalił się że dostał od syna tablet na urodziny i gra na nim w szachy właśnie. Z komputerem. Kiedy spytałem dlaczego nie pogra z innymi przez Internet to odpowiedział że się boi bo zawsze wygrywa i jeszcze go znajdą i mu wpier... ( ͡º ͜ʖ͡º)
O dziwo dziś pełna kultura. Oprócz jednego chama, ale chociaż jeden zawsze się trafi. Była też Ukrainka o której już kiedyś pisałem, że chciała na krechę. Dziś chciała najtańsze p--o, u mnie to jest Książ za 3,30zł, ale brakowało jej 20gr. Nie dałem. Kręciła się nerwowo pod okienkiem kilka minut aż w końcu ją olśniło - kratka do wycierania butów pod drzwiami. Pod nią pełno liści, ptasich piór, błota i jak się okazało pełna jej szczęścia bo znalazła pod nią aż 50gr. Gdybyście tylko widzieli jej minę, jakby mnie właśnie ograła w zaciętej partii szachów.
Co do szachów to był u mnie pan stróż z parkingu obok. Często mnie odwiedza bo widzi ze swojej kanciapy jak wychodzę zapalić i się przyłącza. Dzisiaj pochwalił się że dostał od syna tablet na urodziny i gra na nim w szachy właśnie. Z komputerem. Kiedy spytałem dlaczego nie pogra z innymi przez Internet to odpowiedział że się boi bo zawsze wygrywa i jeszcze go znajdą i mu wpier... ( ͡º ͜ʖ͡º)
https://www.euro.com.pl/ekspresy-cisnieniowe/gaggia-magenta-prestige.bhtml
ktoś coś? marka w polsce chyba mało popularna względem delonghi czy krupsa itp, widziałem jakieś recenzje na YT i podobno daje radę ten model
czy może lepiej
https://www.euro.com.pl/ekspresy-cisnieniowe/melitta-caffeo-passione-ot-f53-1-101-srebrny.bhtml#opinie
albo coś innego w okolicach 2k, kaw dziennie w sumie nie wiem ile, zależy jak posmakuje z ciśnieniowego bo jeszcze nie miałem, ogólnie od kilku dni siedzę i czytam o kawie i ekspresach i coraz mniej zdecydowany jestem na jakąkolwiek z opcji, patrzyłem też na kolby plus młynek, ale jak się naoglądałem snobów kawowych na yt to wychodzi że trzeba conajmniej 1.5k za młynek dać, to sobie darowałem, może najlepiej dalej pić rozpuszczalną xD
#ekspresdokawy #kawa
@mingfunk: a jak dasz 1,5k to i tak zaraz dowiesz się, że powinien być jakiś nie stożkowy za 6k( ͡° ͜ʖ ͡°). Włoską kolbę z wbudowanym młynkiem lub osobno kupisz za okolice 2,5-3k. Np Lelit lub Gaggia i na pewno uzyskasz lepsze espresso
Dzbanek jest fajny jak robisz mleczne kawy w dużych odstępach czasu, nie musisz się zbytnio bawić