Wpis z mikrobloga

#php #symfony

Czesc wszystkim,

Jak wam dev'om najlatwiej wytlumaczyc co ma miec skrypt ktory powiedzmy chcialbym aby ktos wykonac? Sorry ze tak denne pytanie zadaje, ale rozmawiajac z jednym wyglada na to ze zajmie to miesiace ala facebook, gdzie newsow nie potrzebuje. sam czysty php a w ostatecznosci podpisanie pod symfony.

Sa jakies pliki templatki aby ktos zrozumial to? Serio nie wiem juz jakim jezykiem to ulozyc w zdania, jako ze po swojemu nie idzie to dobrze.

Post nie jest trollem, czy zarzutka.
ʕʔ
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

rozmawiajac z jednym wyglada na to ze zajmie to miesiace ala facebook

@blakker: kolejny klon facebooka?

Jak wam dev'om najlatwiej wytlumaczyc co ma miec skrypt ktory powiedzmy chcialbym aby ktos
  • Odpowiedz
@Jurix: Nie narzucam.
Nie potrzebuje facebooka. Nawet gowna nie uzywam.

Front-end sam chce napisac. Glownie ma byc to backend. czysty skrypt.

logowanie, rejestracja, panel bok, (mozliwosc dodania zalacznika) podpiecie platnosci (uslugi) powiedzmy na zasadzie portfela, lub oplata jednorazowa. i to chyba tyle.
  • Odpowiedz
podpiecie platnosci (uslugi)

@blakker: Płatności za co?

Te elementy co opisałeś da się zrobić w 1 dzień, ale wg Twoich kryteriów nie ma żadnych
  • Odpowiedz
panel bok :
uzytkownik zarejestrowany ma tylko dostep oraz support strony
wpisujesz tytul
automatycznie nadany jest identyfikator
uzytkownik wybiera kategorie z posrod dwoch online lub personall przykladowo
wpisujesz tresc
  • Odpowiedz
@blakker: widzisz, od razu wychodzą dalsze tematy do rozpisania:
- powiadomienie: jak dostarczane? user może zarządzać ustawieniami swoich powiadomień?
- dozwolone długości tytułu czy treści, rozszerzenia załączników itp.
- płatność: co ze zwrotami, chargeback, fraudy
- rejestracja: miejscowość wpisywana z palca, czy dropdown? Co z kimś kto mieszka za
  • Odpowiedz
@blakker: Bez obrazy, ale mam wrażenie, że problem to leży raczej z Twoim językiem polskim. Strasznie się namęczyłem czytając ten tekst powyżej, żeby zrozumieć o co chodzi.

Generalnie na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że potrzebujesz systemu ticketowania, z rozszerzeniem płatności, jeżeli dany ticket (problem) klienta wymaga rozwiązania płatnego.

Większość tych wymagań może zapewnić jedno z tych darmowych rozwiązań, ale zdaje mi się, że bez płatności, pewnie masz też wiele
  • Odpowiedz
@Serghio: teraz na szybko odpisze bo musze sie klasc spac, jutro wiecej rozpisze.

kategorie dwie stale
plik to moga byc wrazliwe dane, a tez jakies duperele, wielkosc pliku to glownie dokumenty, pisma itd. wiec ciezko mi okreslic.
platnosc stripe.
  • Odpowiedz
@blakker: Źle do tematu podchodzisz. Zrobimy tak, że mi zaufaj i załóż darmowe konto na miro.com, żeby mieć narzędzie do pracy. Jak już masz konto, to usiądź, kawka herbatka w dłoń i lecisz. Ta metoda jest skuteczna i wielokrotnie przetestowana - nazywa się Event Storming. Jedyne czego potrzebujesz, to pomarańczowa karteczka.
W miro zrób nowy projekt z szablonu i wybierz Meeting&Workshops -> Stickies Packs.

Teraz metoda polega na tym, że piszesz na
  • Odpowiedz