Wpis z mikrobloga

Patrzcie jaka biedna kobieta, ona płacze. Przecież nie chciała nic zrobić złego, ona tylko pomówiła mężczyznę o bicie, prawie zniszczyła mu życie, biła go i dodatkowo nasrała mu do łóżka. Ale to nie jej wina, to wina patriarchatu i braku równych praw kobiet wobec mężczyzn. Spójrzcie na te łzy, musicie jej pomóc i wstawić się za nią.

A tak na poważnie, miejmy nadzieję, że ta osoba zostanie pociągnięta do odpowiedzialności i świat zobaczy jak łatwo można zniszczyć mężczyźnie życie fałszywymi oskarżeniami bez żadnych dowodów. Tylko dlatego, że ma penisa a nie waginę.

#pieklomezczyzn #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #4konserwy #neuropa #przegryw
fanmarcinamillera - Patrzcie jaka biedna kobieta, ona płacze. Przecież nie chciała ni...

źródło: comment_1650985124L4aFapXroWiWFmcj3DbwPn.jpg

Pobierz
  • 77
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nagrania i smsy. Jak z tym konkurować?

@podomka: No tak - powycinane z kontekstu, przeskakiwane z różnych momentów czasowych, cięte do kilu słów, przedstawiane jakby pisał na poważnie, choć z daleka śmierdzą czarnym humorem. Rzeczywiście nie ma jak z tym konkurować.

@worm_nimda: Ale wiesz, ze kontekst można dorobić do wszystkiego? Jak można wytłumaczyć, ze przyznał się do uderzenia Amber w głowę? Do SMS, w których pisze, ze ja
  • Odpowiedz
Ah, Ty mowisz o zdjęciach obciążających Deppa.

@podomka: Te zdjęcia zaczną obciążać ją w końcu.

Musisz zwrócić uwagę na to, ze Amber udowodniła przed sądem w uk, ze uderzył ja 12
  • Odpowiedz
@worm_nimda: To jest inny proces, ale sprawa jest bardzo powiązana, bo bardzo podobny proces Depp przegrał już w uk prawomocnie. Ale jak zdjęcia z narkotykami maja obciążać Amber? Ona nie ma żadnej historii uzależnień. Zaraz Ci dodam linki do materiałów sądowych.
  • Odpowiedz
@podomka:

JUDGMENT - https://tiny.pl/98mt9

Generalnie wygląda, że tam wszystko opierało się o:
‘balance of probabilities’ simply means, as Lord Nichols said in Re H, that, ‘a court is satisfied an event occurred if the court considers, on the evidence, the occurrence of the event was more likely
  • Odpowiedz
@worm_nimda: To nie jest prawda. Masz 30 plików z zeznaniami świadków. Kilku świadków (jak nie więcej) zeznało, ze widziało jak Depp bił zone. W tym jego manager. To samo wynika z SMS i nagrań. Depp nie miał do tej pory żadnego świadka, który potwierdził, ze Amber go biła. Masz tez zeznania lekarzy. Tych dowodów tam jest w uj.
  • Odpowiedz
@worm_nimda: uwazaj, podomka to psychofanka amber, nie pogadasz. jak amber przegra sprawe to bedzie mowila ze i tak wygrala w uk wiec to sie nie liczy.

@d00nezo: Nie ośmieszaj sie. Napisałam, ze póki co tylko Deppowi udowodniono, ze bił zone. Niech sąd wyjaśnia w jakich okolicznościach Amber spoliczkowała Deppa. Zazwyczaj jest tylko jeden agresor jedna ofiara. Wykopki chcą wierzyc, ze sąd w uk i 81 innych świadków jest
  • Odpowiedz
@d00nezo: Spoko... nie pali się. @podomka poda inny dowód to se zerknę. :)

@worm_nimda: Nie sprawdziłam jeszcze. Znaczy sprawdziłam, ze ten screen z smsem jest dobrze podpisany i jest na liście dowodów, wiec to się zgadza. Zapewne muszę dotrzeć do przesłuchań tego świadka, ale te pliki sa podpisane dniami, a nie nazwiskami. Ja ogólnie kiedyś robiłam wpis na ten temat. W sensie na temat tego wyroku i
podomka - > @d00nezo: Spoko... nie pali się. @podomka poda inny dowód to se zerknę. :...

źródło: comment_1651062679JP1HVybqJaXaOuHEhjWGi2.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@podomka: Czytałem wszystkie SMSy Stephena i Amber z tamtego dnia. Jak wspomniałem on mówił o nich, że były "heavily doctored". Bezpośrednio nie pisze o tym, że ją bił czy coś w ten deseń. To wszystko można zrozumieć jak się chce. Natomiast tutaj https://www.nickwallis.com/_files/ugd/5df505_3af069960ed64ffa8fe68eacf51d1767.pdf broni JD i mówi, że nigdy nie był świadkiem jak ten ją uderzył. A to "kopnięcie" to było szturchnięcie żony butem w tyłek. Słaby dowód, ale oczywiście sąd UK mógł to przyjąć jako dowód bicia, bo przecież 'balance of probabilities’ simply means, as Lord Nichols said in Re H, that, ‘a court is satisfied an event occurred if the court considers, on the evidence, the occurrence of the event was more likely than not.’
Do tego żona Stephena była powołana na świadka w aktualnym procesie, ale ją wykopali, bo przyznała się do obejrzenia jakichś skrótów z procesu. Dziwne by było, żeby JD powoływał ją, gdyby Stephen był przeciwko niemu.

Osobiście nie zdziwiłbym się, gdyby to wszystko się przemeblowało w trakcie następnych kilku tygodni. Tak czy inaczej wiadomo już dzisiaj, że Amber potrafiła twierdzić, że była pobita, a tego samego dnia potrafiła wystąpić w jakimś show. Wiadomo, że tak się bała JD, że nagrywała go przy każdej możliwej okazji. Tak się bała, że przy filmowaniu nie potrafiła powstrzymać się od uśmiechu. Ale niektórzy będą pewnie twierdzić, że uśmiech to normalna sprawa u ludzi, którzy sa przerażeni, że podchodzenie do sprawców przemocy, to normalna sprawa u tych, którzy tej przemocy doznają. Tak bardzo się bała, że w sądzie się trzęsła a w trakcie "aktów przemocy" lgnęła do JD.

Mówisz o trzech psychiatrów, których będą po stronie Amber - żeby nie przyszedł moment, kiedy będzie strała się wyjść na wariatkę, żeby tylko kasy
  • Odpowiedz
@worm_nimda: Tak, właśnie dlatego szukałam przesłuchania tego świadka, a to jest w opisach dni. Jeśli mowisz programie late late show, to to była ściema. Generalnie siniaki można ukrywać korektorem, ale wiadomo, ze makijażysta je zauważy, bo przecież zmywa makijaż przed nałożeniem nowego. Ta sytuacja z nagraniem została już dawno wyjaśniona, był nagrywany wcześniej. Chyba, ze Ty mowisz o innym, to możesz podesłać link, bo nie wiem..
  • Odpowiedz
@podomka:

Ta sytuacja z nagraniem została już dawno wyjaśniona, był nagrywany wcześniej.

Właśnie o tym mówię. Gdzie jest informacja, że był nagrywany wcześniej, zanim ją JD jakoby pobił?
  • Odpowiedz