Wpis z mikrobloga

przypominam biedakom, którym to się nieironicznie podoba - i tak go nawet nie powąchacie, nie wiem czego się podniecać

@niochland: Jestem biedakiem, któremu się to nieironicznie podoba i już powąchałem, jeżdżąc po okolicy rowerem (jak dobry biedak). Fajnie wygląda, wynurzając się znad drzew.
  • Odpowiedz
czyli jak sobie kupisz wymarzoną działkę nad jeziorem w środku lasu, żeby odpocząć od zgiełku miasta, a ktoś zasypie Ci nagle pół jeziora i postawi tam zespół dyskontów, to też powiesz, że to nic szczególnego?

@K0SM0: ale dlaczego oczekujesz, że ktoś będzie sponsorował twoje fanaberie? Chcesz domek nad jeziorem z ładnym widokiem to kup sobie domek, jezioro i cały ten widok.
  • Odpowiedz
@Garulf: miliard. Na pewno. Na Grzybowskiej w Warszawie koszt wybudowania w 2021 roku wieżowca 17 kondygnacji nadziemnych, 3 podziemne plus tryskacze to 70 mln. Budynek cały w Alucobondzie plus 4 windy, części wspólne w marmurze. A co dopiero milord ma ten zamek kosztować w większość wybudowany przed szalonaninflacja.
  • Odpowiedz
@Dzordzi: żaden przekręt, a zamek ładny. Też tak myślałem, ale niedaleko mnie państwo będzie budować drogę ekspresowa po obszarze natura 2000 ( decyzja i przebieg już ustalone). Chodzi tylko o to że zgodnie z prawem obszar natura 2000 nie może ograniczać rozwoju danej miejscowości. Czyli drogę można budować, a zamek który da pracę lolalnej społeczności już nie ?
  • Odpowiedz
jaki przekręt?

@Vein: w polskich realiach ciężko mi sobie wyobrazić udzielenie pozwolenia na budowę w takim miejscu. Mógłbym się założyć, że ktoś komuś posmarował albo ma chody gdzieś wysoko.
  • Odpowiedz