Wpis z mikrobloga

Mirki, jaka może być przyczyna sytuacji w której biegi ciężko wchodzą? Nie chodzi o to, że nie mogę trafic w "ząbki", tylko po prostu gałka ciężko się porusza.
Co ciekawe raz jest ciężko, a raz chodzi wszystko normalnie (nie mogłem znaleźć koincydencji czy "naprawiało się" pod wplywem temperatury zewnętrznej, czy po rozgrzaniu, czy po ostudzeniu), ale wydaje mi się na 80%, że po rozgrzaniu samochodu problem się pojawiał, a nie gdy dopiero go odpalałem.

Olej w skrzyni/za mało/stary? Czy cos innego?

#mechanikasamochodowa #mechanika #samochody
  • 9
@Mekeke2 pęknięta oslona od spodu i smarowanie poszło albo od góry tulejki sa przytarte Patrz zestaw naprawczy gałki zmiany biegów Opcja 1 prawdopodobna przez to że od mokrego może się lżej psesuwac a potem przesychać od gorącego wydechu, bo to zazwyczaj jest nad osłoną termiczną
@Mekeke2: zacznij od sprawdzenia czy ciężko chodzi tylko przy pracującym silniku, czy jak go zgasisz to występuje nadal.

Ciężkie wchodzenie biegów przy pracującym silniku oznacza że sprzęgło nie rozpina napędu tylko ciągnie - bo jest zapowietrzone, uszkodzone, dywanik blokuje ruch pedału, zatarta jest tuleja wałka sprzęgłowego itp.

Jeśli obroty silnika są bez znaczenia to poszukaj czy coś nie blokuje ruchu cięgieł zmiany biegów - czasami jakiś zaplątany przewód z wiązki czy
@Pangia: Bez odpalonego silnika też cieżko chodzi.
Jak wrócę z jakiejs trasy (jak juz lewarek ciężko wchodzi), zgaszę to 10 czy 30 minut nie zalatwi sprawy. Z reguly na nastepny dzien jak jest zimny to jest 'ok'.
Ale ciezko ocenic ile czasu potrzeba az sie 'naprawi'