Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 186
Śmiesznymi są wymagania rodziców. Stworzyli człowieka dla własnej chorej satysfakcji. I mają czelność mu jeszcze jakieś wymagania stawiać.
Żeby spełniał ich ambicje.

#antynatalizm mnie przekonał
  • 32
  • Odpowiedz
@Archaniol_Gabriel:
Taka prawda, zawsze mam bekę z bólu dupy rodziców, którzy się żalą, że ich dzieciaczki nie spełniają ich wyobrażenia o tym jakie by miały być. Tak jakby żaden rodzic nie brał pod uwagę tego, że ten skłócony z rodzicami sąsiad, zapity żul z pod bloku, czy ćpun dający po kablach to nie był też kiedyś czyjś syn mający spełnić jakieś wymagania swoich rodziców ¯\_(ツ)_/¯
Zgrywajactwardziela - @ArchaniolGabriel: 
Taka prawda, zawsze mam bekę z bólu dupy r...

źródło: comment_16504403489qsyyNT6uenzNJfPhcxfEl.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Taka prawda, zawsze mam bekę z bólu dupy rodziców, którzy się żalą, że ich dzieciaczki nie spełniają ich wyobrażenia o tym jakie by miały być. Tak jakby żaden rodzic nie brał pod uwagę tego, że ten skłócony z rodzicami sąsiad, zapity żul z pod bloku, czy ćpun dający po kablach to nie był też kiedyś czyjś syn mający spełnić jakieś wymagania swoich rodziców ¯_(ツ)

@Zgrywajac_twardziela: Zapomniałeś o tych nastolatkach,
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 37
@Mac02: no moim zdaniem jest delikatna różnica pomiędzy zaopiekowaniem się kimś kto już istnieje, a stworzeniem kogoś dla własnego "widzi mi się" i oczekiwanie, że ta osoba będzie żyła według narzuconych standardów czy oczekiwań. Jak kogoś adoptujesz, to starasz się mówi zapewnić odpowiednie warunki do życia i rozwoju, ale są też obowiązki i pewne zasady - obie strony nie są niczemu winne. Przy drugiej opcji skazujesz kogoś na życie i
  • Odpowiedz
  • 0
@UnderThePressure a czemu potomek kogoś kto je oddał do adopcji ma się do czegokolwiek stosować? To nie była jego decyzja aby znaleźć się na tym #!$%@?, niezależnie czy to moje dziecko czy kogokolwiek innego.
  • Odpowiedz
  • 5
@Archaniol_Gabriel typowy darwinizm społeczny który istniał przez tysiące lat

Zrobię sobie masę dzieci i będę miał darmowa pomoc na roli a później te dzieci będą mnie utrzymywać
  • Odpowiedz