Wpis z mikrobloga

Hej mirki wojenne. Mam małe pytanko: czy Wasi znajomi, bliscy lub rodzina wiedzą że jesteście na bieżąco z informacjami dotyczącymi obecnej sytuacji, macie wiedzę i są z tego powodu np. zaniepokojeni?

Bądźmy szczerzy, każdy o wojnie coś tam wie, piąte przez dziesiąte usłyszy w radiu czy gdzieś ale nie interesują się ciągle tematem bo jest dla nich nudny i trudny.
Ja, mimo że bardzo mało mówię o tym i cedzę swoje zdanie albo w ogóle je przemilczam, jeśli go podejmuję to się dowiaduję że nikt tego nie chce słuchać bo jak słucha to mu się psuje humor, a woli być w dobrym nastroju. Też psujecie innym humor, macie np. niepisany zakaz gadania o wojnie albo patrzą na Was jak na nawiedzonych?

#ukraina #psychologia #wojna
  • 15
Dosłownie jak wyborcy Konfederacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Pan_Nimbus: Dosłownie jak wyborcy każdej partii. Część ludzi się zradykalizowała pod każdym względem, popadają w skrajności, do tego dodać wtórny analfabetyzm i wszyscy wiemy o czym piszę ¯\_(ツ)_/¯
Mam takiego znajomego któremu #!$%@?ło. To lubiany przez wielu, fajny gość na poziomie, każdy chciałby mieć takiego znajomego, serio. No ale mu odwaliło, wszędzie spiski, zabójcze szczepionki, masoni, żydzi, chipy itp. Małżeństwo niektórym nie służy

@arinkao: jakos nie chce mi sie wierzyc w to, ze szur to "fajny gosc na poziomie" xd
@arinkao: Teraz odpowiadając serio - staram się z ludźmi rozmawiać i przekazywać im pozytywne informacje. Nie narzucam się, ale wykorzystuję okazje.
Np. mówię że to nie jest trzydziesty dziewiąty i tym razem sojusz zadziałał. Że w serwisach informacyjnych nie mówi się ilu tak naprawdę żołnierzy do nas zjechało i ile sprzętu przywieźli (m.in. z Afganistanu). Że dużo też zależy od prezydenta USA i mamy szczęście, że jego administracja podejmuje takie a
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@arinkao: ja nie uważam sie za takiego co jest stale na bieżąco z informacjami ale jak z różnymi ludźmi gadałem i podpytywałem czy jakoś szykują się do wojny (w sensie czy są jakoś na to przygotowani) to każdy olewka tematu, taki highlife jak by pokój mieli zagwarantowany od samego Pana Boga. I zastawiam się czy to ze mną coś nie tak czy z nimi...