Wpis z mikrobloga

A co jak Cię złapie deszcz w trakcie?

@DejwiD: wtedy się zwalnia i jedzie dalej :D

pisze, że tarcze bez sensu a zwraca uwagę, żeby rower ważył 7,2kg i miał ultegrę.,

@DejwiD: Gdzie napisałem o grupie osprzętowej? Wagę podałem, żeby odfiltrować multum nowych modnych 8-9kg szos w tej cenie.
  • Odpowiedz
a to, że OP się dał nabrać na marketing w jednym miejscu nie zmienia faktu, że ty się dałeś nabrać w innym ¯_(ツ)_/¯

@Ogau: i tutaj się mylisz bo mam i ultegre na szczękach i dokupiłem 105 w hydraulice. A sam zakup to kaprys.

wtedy się zwalnia i jedzie dalej
  • Odpowiedz
@DejwiD: No to ma mieć ultegrę czy być niegorszy niż ultimate 8? Czyli co, sram i campagnolo wykluczyłem czy nie? I gdzie napisałem "niegorszy od ultimate 8"? A jeśli masz na myśli "Najlepiej lepsze od Canyon Ultimate 8" to jest trochę różnicy między wymaganiem "must have" a "nice to have".

Podsumuję krótko ;) nie stać Was, to nie hejtujcie :DDD

@DejwiD: zobacz sobie jakimi rowerami jeżdżę i powiedz
  • Odpowiedz
No ale spotkałem się już tutaj z tekstem, że bez di2 to nie można w amatorskich wyścigach jeździć ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Ogau: Z ciekawości - gdzie taki tekst zobaczyłeś?
Bo cały czas ktoś pisze, że "na mirko to wszyscy...", albo że są jakieś teksty, podczas gdy kompletnie nikt tak nie pisze.

Swoją drogą śmieszne jest przekonywanie, że tarcze to must have tak samo jak i
  • Odpowiedz
tak myślałem, że argument o zawodowcach zabije dyskusję. Zawsze zabija ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Ogau: no, strasznie zabił :D froome miał problem, ze po mocnych hamowaniach brzęczały. Mógł wrócić do RB, a lata jednak na tarczach. Peleton to jednak jęczał, ze tarcze są mniej bezpieczne w trakcie kraks. Btw ktoś w zeszłym roku Paryż-Roubaix przejechał na szczękach? Pewnie jakby im dać wybór to by wszyscy wzięli
  • Odpowiedz
@DejwiD: Pewnie tak, natomiast co do deszczu i jazdy w trudnych warunkach to przeciwnikom tarczówek proponuję zobaczyć jak wyglądało tegoroczne Calpe w lutym/marcu, gdzie była jakaś połowa rowerzystów z całej Polski. W takich warunkach nikt nawet nie zakwestionuje sensu tarczówek :p
Oczywiście to trochę skrajny przykład, ale dużo ludzi z płaskich terenów też wyjeżdża w tego typu górki i serio to się czasem przydaje a pogoda nigdy nie jest pewna.
  • Odpowiedz
@G0lomp: chcieć chcę - ale wydaje mi się, że gotowce są tańsze niż składak. Biorę rower na fakturę, więc odliczam vat i dochodowy. W ogóle to chciałbym się przejechać Winspacem albo Trifoxem z tajwańskimi kołami żeby zobaczyć czy warto je brać. Nie chcesz mi czegoś złożyć? :)
  • Odpowiedz
gdzie taki tekst zobaczyłeś?

@G0lomp: na wykopie. Nie zapisuję ich nigdzie, ale kilka ulubionych zapamiętałem:
- di2 to minimum do amatorakich wyścigów (nie wiem gdzie jest w takim razie maximum :D)
- najazdy na aluminiowe rowery, kiedy aluminium to znacznie lepszy wybór dla amatora
- "bez tarczówek nie da się jeździć
  • Odpowiedz
- di2 to minimum do amatorakich wyścigów (nie wiem gdzie jest w takim razie maximum :D)

- najazdy na aluminiowe rowery, kiedy aluminium to znacznie lepszy wybór dla amatora

- "bez tarczówek nie da się jeździć po górach"

@Ogau: Aha, czyli pewnie jak zwykle ktoś coś napisał, zinterpretowałeś po swojemu i według Ciebie takie jest zdanie wykopu. Za to Ty, obrońca normalności masz odmienne zdanie niż 99% wykopu na DA Di2, tarczówkach i carbonowych stożkach
  • Odpowiedz
@G0lomp: gdzie napisałem, że cały wykop ma jedno zdanie? Dobrze się czujesz? I to nie są interpretacje, a cytaty z tagu szosa (oprócz aluminium, ale to sam byś najeżdżał, jakbym ci powiedział, że aluminium > carbon poniżej CT) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
wykopowi eksperci zawsze w formie. Najlepsze to są komentarze typu "tarcze na deszczu lepiej hamują"

Gurwa tarczówki must have w górach.

Tarcze muszą być! A do tego wszystko full carbon, bo to zupełnie inna jazda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Ogau: To jest właśnie twierdzenie o rzekomy zdaniu całego wykopu. Zresztą skoro na tag wchodzisz, żeby się pośmiać to pewnie co drugi wpis o tym. Dlatego pytam
  • Odpowiedz
@Ogau:
No ale gdzie Twój argument zamykający rozmowę? Rzuciłeś jednym hasłem o froomie i to by było na tyle? Słabiutko ;)

Dziwne, że z bidonami bez koszyczków nie jeżdżą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tutaj
  • Odpowiedz
@kinollos: Same ultralekkie rękawiczki neoprenowe to 800 złotych, więc w tych 12 tysiącach dasz radę się ubrać jako tako, a na rower musiałbyś pozbierać jeszcze.
  • Odpowiedz
To jest właśnie twierdzenie o rzekomy zdaniu całego wykopu

@G0lomp: już niedługo egzamin ośmioklasisty. Tam sprawdzą twoje umiejętności czytania ze zrozumieniem( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie musisz mi wierzyć. Przecież nie będę szukał wypowiedzi
  • Odpowiedz