Wpis z mikrobloga

• 28
#slubodpierwszegowejrzenia

Czy nie macie wrażenia że ten gość co jest giermkiem w firmie szwagra ma wywalone ego z tego powodu? Jakby firma szwagra dawała mu awans do wyższej swery!

Ogólnie gość sobą nic a nic nie reprezentuje, a mam wrażenie że to ta Agnieszka o niego zabiega. Wielmożny kutwa pan. Pozorant jeb*ny.

Nie wspominam o walorach wizualnych i wyglądzie draculi bo to że on nie jest w moim typie nie znaczy, że gdzieś na podlasiu w drewnianej chacie nie żyje dziewka, którą olśni na jego widok.
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Agnsad: każdy z was by skorzystał, gdyby ktoś z rodziny zaoferował stanowisko dobrze wyglądające w cv, płatne pewnie około 17 k i niewymagające bóg wie jakich umiejętności, a może i wyrabiania normy godzinowej. Ja wiem, że zaraz się tu odezwą ci, którzy mimo wszystko woleliby swoje stanowiska w korpo albo jednoosobowe dg, ale 99 proc. Polaków byłoby przeszczęśliwych z takiej roboty.
Odbiła mu pewnie najbardziej kasa, która przyszła nagle i
  • Odpowiedz
@jedna_odpowiedz: chyba Cię ostro poniosło z tymi "17k", nie ma cienia szansy na to, że tyle mu płacą. Największym profitem pracy u rodziny są zazwyczaj preferencyjne warunki związane ze specjalnym traktowaniem, i w związku tym stosunek obowiązków do płacy może być bardziej korzystny, ale bez przesady. On ma pewną, stabilną pracę u swoich gdzie wszystko jest do dogadania, a oni mają wiernego pracownika, któremu nie opłaca się iść nigdzie indziej
  • Odpowiedz
@Inch7allah to jest normalna stawka menedżerska w porządnym przedsiębiorstwie. Myślisz że ile zarabiają global menegerzy, 5 tys? Edit: długi wpis wypociles o traktowaniu Kamila w tej firmie nie mając o tym bladego pojęcia xd
  • Odpowiedz
@jedna_odpowiedz: "stawka menadżerska" i "porządne przedsiębiorstwo" i tyle w temacie na temat Twojego pojęcia o zarobkach skoro operujesz takimi gównianymi ogólnymi określeniami szkoda strzępić ryja jak dziesiątek czynników wpływających na zarobki na danym stanowisku nie dostrzegasz.
  • Odpowiedz
Gdyby gość serio robił tak wartościową pracę, to nie byłby wykorzystywany jako niańka czy gospodyni przez siostrę i jej męża przy byle okazji… Ten opis na linkedinie wygląda jakby ktoś chciał ubrać swoje trzy obowiązki w dwadzieścia różnych punktów, tak nie wyglądają profesjonalne profile na linkedinie.
  • Odpowiedz
@jedna_odpowiedz: Nie no, bez przesady, mi też się nie chce wierzyć, że gość zarabia 17k, bo to firma rodzinna. To działa bardziej jak @Inch7allah: napisała, że on zyskuje główne ciepłą posadkę + pewnie zarobki 5-10k, czego raczej na własną rękę nigdy by nie osiągnął w przeciągu kolejnych 10 lat, a oni mają lojalnego pracownika i chłopca na posyłki. Przecież to co on robi, to typowa opieka klienta i
  • Odpowiedz