Czy też macie wrażenie, że ludzie którzy używają dużo białych proszków (amfa, mefedron, koka, dopki wszelkiej maści) mają widocznie ograniczone zdolności kognitywne?
Mam taką koleżankę, że coś co wszyscy rozumieją z miejsca, ona łapie za 3 albo 4 wytłumaczeniem. Myli słowa, myli odmianę słów przez przypadki itd.
Ma 30kilka lat, ale chwali się że „hehe na studiach to się leciało 8 dniowe imprezy”. W młodości wygrywała dużo konkursów naukowych, dostała się na i skończyła prestiżowe studia, więc nie może być po prostu „z natury” mało bystra.
Pytanie brzmi kiedy następuje masa krytyczna i „przepalają się” bezpieczniki? To jedyna taka osoba jaką znam, a jestem ciekaw czy to norma, że ludzie, którzy jako młodzi dorośli zażywali różne substancje z grupy „przyspieszaczy” mają popalone styki.
Dla porównania znajomy 35 lat, który gustuje w grzybach jest jedną z inteligentniejszych i bystrzejszych osób jakie znam, wiec to nie jest kwestia ćpania ogólnie… #narkotykizawszespoko #bojowkamedycznegoklefedronu
Ma 30kilka lat, ale chwali się że „hehe na studiach to się leciało 8 dniowe imprezy”
@ytho: Przewlekły brak snu może być bardzo szkodliwy dla mózgu, bo podczas snu mózg się "oczyszcza" i regeneruje - albo raczej "utrzmuje" (w sensie angielskiego "maintenance"). Ale nie jest to wina substancji samej w sobie tylko nieodpowiedzialności użytkownika.
Research published in the Journal of Neuroscience Tuesday claims that chronic sleep loss can lead to a
@ytho: ogólnie "odpowiedzialne" stimowanie wymaga wielu czynności, które działałyby "osłonowo" na organizm (w porównaniu np do psychodelików czy alko/weedu). Mało komu się chce w takie rzeczy bawić i albo ktoś kończy z rozwaloną pikawą/organizmem albo kojarzy fakty jak nałogowy palacz weedu/alkoholik.
@ytho: wystarczy pójść na imprezę tekno a potem na imprezę psytrance. To co zobaczysz będzie mówiło samo za siebie. Stimy wdg mnie dużo bardziej niszczą niż inne używki (skądś tą energię wziąć trzeba) a jak to jest jeszcze mefedron co pali styki to już powodzenia.
Coś za coś, żyjesz w tempie x4, starzejesz się x4, wyniszczenie i wyeksploatowanie organizmu, każdy nałóg czyni głębokie, nieodwracalne, kumulujące się szkody. Ciężko jest lekko żyć.
Poznałem dziewczynę z którą pasujemy sobie pod kazdym względem. Ale ma niecałe 21 lat i miała 10 partnerów seksualnych o ile nie zaniżyła. Zaczela w wieku 14 lat. Nie wiem czy to przełknę. Mogła nie mówić :/ #tinder #zwiazki
Mam taką koleżankę, że coś co wszyscy rozumieją z miejsca, ona łapie za 3 albo 4 wytłumaczeniem. Myli słowa, myli odmianę słów przez przypadki itd.
Ma 30kilka lat, ale chwali się że „hehe na studiach to się leciało 8 dniowe imprezy”. W młodości wygrywała dużo konkursów naukowych, dostała się na i skończyła prestiżowe studia, więc nie może być po prostu „z natury” mało bystra.
Pytanie brzmi kiedy następuje masa krytyczna i „przepalają się” bezpieczniki? To jedyna taka osoba jaką znam, a jestem ciekaw czy to norma, że ludzie, którzy jako młodzi dorośli zażywali różne substancje z grupy „przyspieszaczy” mają popalone styki.
Dla porównania znajomy 35 lat, który gustuje w grzybach jest jedną z inteligentniejszych i bystrzejszych osób jakie znam, wiec to nie jest kwestia ćpania ogólnie…
#narkotykizawszespoko #bojowkamedycznegoklefedronu
@ytho: Przewlekły brak snu może być bardzo szkodliwy dla mózgu, bo podczas snu mózg się "oczyszcza" i regeneruje - albo raczej "utrzmuje" (w sensie angielskiego "maintenance"). Ale nie jest to wina substancji samej w sobie tylko nieodpowiedzialności użytkownika.
Komentarz usunięty przez autora
po dokładnie siódmym z następujących po sobie kolejno dniu imprezy
pozdrawiam, mam nadzieje, że pomogłem