Wpis z mikrobloga

@Acri niektóre opakowania są źle zamknięte podczas produkcji, jest wręcz mikroskopijna dziurka przez które dostaje się powietrze, albo za mała ilość kleju albo za duża tmp podczas pakowania, widziałem mase taki przypadków pracując na rzeźni- po prostu takie omijać, zdarza się przy świeżych produktach (σ ͜ʖσ)

Większość wyłapuje kamera i wraca do pakowania lub do odpadu, ale zdarza się ze przeleci dalej ( ͡
@Acri masz racje, dziura jest i wlatuje powietrze, mięso wydziela swoje i wracając dziurka się zatyka-, opakowanie puchnie bo "oddycha" ale jak naciśniesz to pod dłonią nawet czuć że ucieka powietrze, a dziurka byla tylko delitkanie zatkana - tłumaczył mi to gościu z laboratorium, kilka razy trafiła się cała paleta takie koloru - na produkcji źle ustawuli tmp grzania po przejściu na inne opakowania, inny zestaw , - co prawda jeszcze wtedy