Wpis z mikrobloga

Da się jakoś odzyskać aplikacje które de facto się nie usunęły ale znikły z systemu. Może dokładniej:

Wczoraj gdzieś po południu zaczęła bez powodu sypać aplikacja poczta, olałem to bo nie była mi tak potrzebna. Gdzieś pod wieczór telefon zaliczył nieoczekiwany restart po którym trebushed (czy tak mu tam) wrócił do ustawień jak świeżo po instalacji, parę programów znikło a części nawet się włączyć nie dało lub tak jak by były usunięte. Jako że jak majster, więc sprawdziłem pliki na karcie SD (tej fizycznej nie tej co wykrywa telefon czyli faktycznie pamięci wewnętrznej)

okazało się że wszystkie apk znikły (bo w systemie zostały tylko APKI które działały w pamięci systemowej/pamięci wewnętrznej. Próbowałem fixować uprawnienia i dla paru apek to pomogło (bo się w ogóle włączyły) jednak z domyślnymi ustawieniami. Te apki które chciałem zainstalować przez sklep Googla to też nie działały a niektóre wywalały błąd bez podania numerku (pewnie chodziło o te co się popsuły) LinkSD twierdził że w systemie jest ok 90 aplikacji (choć de facto miało ponad 110)

Da się jakoś je odzyskać (bo widzę że ich ustawień nie usunął ?

#android #badstory
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach