Wpis z mikrobloga

Też tak macie że jak zobaczycie na Facebooku jak wygląda życie wszystkich wokoło, w sensie ludzi ze studiów i innych, to macie ochotę umrzeć?

Bo ja tak mam, autentycznie dziwię się jak to w ogóle było możliwe że ja się do nich odzywałem zamiast cicho siedzieć z boku i nawet nie patrzeć w ich kierunku( ͡° ʖ̯ ͡°)

#facebook #przegryw #depresja #logikaniebieskichpaskow #wykop30plus
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@typniepopkorny:

Nie mam tak bo to złudne

Chcesz powiedzieć, że wcale nie ma dużej grupy ludzi która często imprezuje, tworzy szczęśliwie związki, ma sporo znajomych z którymi uprawia różne aktywności?
Życie przeciętnego studenta jest nieporównywalnie lepsze od życia przeciętnego wykopka z tego tagu i to nie jest żadne złudzenie.
  • Odpowiedz
@smutny_login: Regularnie sprawdzam profile moich dawnych znajomych ze szkoły na FB, IG. Ja wiem, że media społecznościowe to mimo wszystko życie na pokaz, publikowanie wyreżyserowanych momentów z życia, no ale jednak oni mają tych kolegów, dziewczyny, mają z kim jechać na tę wycieczkę itp. Pomimo tego, że patrzenie na to jest bardzo przygnębiające, to lubię to. Myślę, że to taki pewien rodzaj masochizmu. Patrzeć na to, czego chciałbym doświadczyć ale
  • Odpowiedz
@smutny_login na tak mam. Dostaje ultra nerwicy bo boję się skończyć jako Grazyna na śmieciówce wstawiająca zdjęcia kaszojada na nocniku na fb ( ͡ ͜ʖ ͡) ewentualnie dostaje nerwicy jak widzę typa który wygląda na 45 lvl a jest w moim wieku xD na szczęście ludzi sukcesu w znajomych nie mam

• Odpowiedz
@MatthewV3: @smutny_login: Jeśli ktoś jest świadom swojego przegrywu i odczuwa ból z tym związany, to sprawdzanie profili dawnych znajomych niewiele zmienia. Ba! Jakiś czas temu posłuchałem rady pewnego normika i w-------m niemal wszystkich z FB. I co? Guzik. Nadal o nich myślę, wciąż odczuwam gehennę przegrywu, tylko teraz nawet nie mogę popatrzeć na innych, a przecież nie będę wysyłał im zaproszeń w tym wieku, w tym stanie. Także
  • Odpowiedz
autentycznie dziwię się jak to w ogóle było możliwe że ja się do nich odzywałem zamiast cicho siedzieć z boku i nawet nie patrzeć w ich kierunku

Ja tak właśnie robił tzn nie robił tzn nie odzywał nigdy i uciekał wzrokiem

@smutny_login:
  • Odpowiedz