Wpis z mikrobloga

Na mikro ktoś mówi, że rubel w cenie jak przed wojną więc sankcje nie działają - dostaje minusy i pocisk, że ten kurs to fikcja.

Wychodzi prezes NBP i co mówi? "Sankcje nie działają, zresztą proszę zobaczyć na kurs rubla - jak przed wojną..."

Jak to w końcu jest?

#nbp #wojna #ukraina #sankcje
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@budus2: Ale wiesz to bo ktoś tak napisał i dostał dużo plusów - czy po własnej analizie? Skoro to tak oczywiste to dlaczego jszczomb nie wie o tym? Ja wiem, że jest niekompetentny ale bez przesady... No i jak to "jebnięcie rubla" się ma do innego plusowego przekonania, że zaraz wszyscy o wojnie zapomną i kasa się będzie liczyła, wrócą do biznesu z Rosją - jak wrócą to nie jebnie.
  • Odpowiedz
@budus2: Brzytwa Ockhama?

Był także wykładowcą Polskiej Akademii Nauk (1978–1983), Inter-University Centre of Postgraduate Studies w Dubrowniku (1986–1989), University of Colorado at Boulder (1993–1998), United States Business and Industrial Council na University of Missouri i na University of Kansas (1996), Institut Superieur de Gestion (1994–2005) i Wyższej Szkoły Ekonomii i Prawa im. prof. Edwarda Lipińskiego w Kielcach (2004–2007). W 1988 otrzymał stypendium Société historique et littéraire polonaise w Paryżu.
  • Odpowiedz
@Norskee: A jest jakiś termin kiedy będzie to "sprawdzam" i będzie można powiedzieć kto miał racje? Czy w nieskończoność, że tak powiem, to proroctwo będzie obowiązywać? Bo wiele głosów, ze jednie ale nikt nie mówi kiedy, albo ja nie widziałem.
  • Odpowiedz
Wychodzi prezes NBP i co mówi? "Sankcje nie działają, zresztą proszę zobaczyć na kurs rubla - jak przed wojną..."

@PrivateMajster: Bo realizuje on politykę rządu, rząd chce żeby zaostrzać sankcje (a przynajmniej chce żeby wszyscy myśleli że oni tego chcą) więc on wychodzi i mówi co mu kazali.
  • Odpowiedz
@MisPluszowyZWadaWymowy: Rozumiem, że manipulują i kurs jest "zmanipulowany" - zastanawiam się co to tak faktycznie znaczy, że jest "zmanipulowany" - jeśli ta manipulacja będzie trwała do końca wojny to co? Co to znaczy z naszej perspektywy, bo perspektywę obywateli rosji to 4 literach...
  • Odpowiedz
@PrivateMajster: z tego co rozumiem to takie trzymanie trupa w szafie, z zewnątrz nic nie widać ale bez końca nie możesz udawać że go tam nie ma, a i jak go wyjmiesz to magicznie nie ożyje

a dla nas to nie wiem co miałby znaczyć kurs rubla, jeśli olejemy ich żądania płacenia w rublach za surowce to chyba nic
  • Odpowiedz
Rozumiem, że manipulują i kurs jest "zmanipulowany" - zastanawiam się co to tak faktycznie znaczy, że jest "zmanipulowany" - jeśli ta manipulacja będzie trwała do końca wojny to co? Co to znaczy z naszej perspektywy, bo perspektywę obywateli rosji to 4 literach...

@PrivateMajster: Jak każdy będzie miał możliwość wymienić rubla na dolara po kursie zbliżonym do tego jaki podają oficjalnie to się można zacząć martwić. To nie jest obecny case.
  • Odpowiedz