Wpis z mikrobloga

Diablo 2 w wersji Resurrected na #nintendoswitch jest super i ogólnie sama gra trzyma się w sferze rozgrywki zaskakująco dobrze. A graficznie to już w ogóle Wizje Wikariuszy odwalili robotę 10/10 odświeżając ją wizualnie.

Niestety miejscami wciąż czuć, że to produkcja sprzed ponad 20 lat. Mapa w większych lokacjach jest totalnie bezużyteczna. I nawet nie wiecie, jak mi brakuje większego ekwipunku, jak z D3. Potrzeba cofania się co chwila do miasta bywa dość rozpraszająca. To są bardziej rzeczy typu quality-of-life.

Widzę też ogólnie spory potencjał na wprowadzenie nowej treści i dalsze rozwijanie Diablo 2. I mam taką cichą nadzieję, że dalsze wspieranie pójdzie w tę stronę. Chętnie bym przytulił np. dodatek z nowymi lokacjami, itemkami, czy mechanikami (dodanie opcji craftingu, to byłoby coś).

#dialbo #diablo2resurrected #diablo2
  • 4
Prócz laddera nic nie będzie. Co do grafy, też wydawała mi się spoko, ale jak odpaliłem na ps4 to tam grafa i płynność jest zdecydowanie lepsza, a dobrze to dopiero wygląda dopiero na PC. Niemniej z racji wygody jak gram, to tylko na switchu.
Niestety miejscami wciąż czuć, że to produkcja sprzed ponad 20 lat. Mapa w większych lokacjach jest totalnie bezużyteczna. I nawet nie wiecie, jak mi brakuje większego ekwipunku, jak z D3. Potrzeba cofania się co chwila do miasta bywa dość rozpraszająca. To są bardziej rzeczy typu quality-of-life.

@jaqqu7: to już świadomy wybór twórców, pod maską działa stary poczciwy d2, więc nie mogli wprowadzić dużych zmian.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Szydera666: jak nic nie będzie prócz laddera? Przecież ma być kompletny rebalans postaci, nowe słowa runiczne, nowe zmienione lvle lokacji i jeszcze sporo innych rzeczy. A to tylko lista z najbliższego patcha, w kolejnych sezonach mają być kolejne zmiany.
@Kaczorra: No 2.4 wchodzi z ladderem. Trochę rebalansu, kilka nowych słów runicznych i tyle. Żadnego dużego contentu nie planują. Trzeba czekać na Diablo IV. Szkoda, bo będzie w stylu D3, a klimat D2 jest jednak zdecydowanie lepszy.