Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Pytanie do Mirków posiadających #xiaomi 11 lite
Czy wy też na świeżo kupionym telefonie mieliście/macie taką jakby folie ochronną? Nie chodzi mi o żadną folie dodatkowo kupowaną. Czy ona jest ściągalna? A jeśli tak, to w jaki sposób można to zrobić?
#kiciochpyta #pytaniedoeksperta #telefony
  • 5
  • Odpowiedz
  • 0
Bo nie wiem czy rysuje mi się oryginalny ekran telefonu czy tylko jakąś folijka z wierzchu
  • Odpowiedz
@Upadek: Xiaomi z tego co wiem daje folie na wszystkie telefony. A poznasz że to folia bo nie pokrywa idealnie ekranu, na dole i górze powinieneś mieć krawędz zaobloną.
  • Odpowiedz
  • 0
@BaRi: no właśnie tak mi się wydawalo, że to jest jakaś folia ochronna. Widać, że jest dziurka w miejscu przedniego aparatu i nie dochodzi całkiem do krawędzi telefonu.
Zastanawiam się czy tego nie ściągnąć i nie kupić sobie czegoś lepszego. Folia hydrożelowa? Szkło hartowane? Zupełnie się na tym k**wa nie znam :/
  • Odpowiedz
@Upadek: ja używałem przez rok oryginalnej, porysowała się mocno, jak porobiły się dziury to zmieniłem w zeszłym tygodniu na hydrożelową i nie narzekam. Zawsze używałem szkła (niby lepiej chroni bo twardsze) ale jak pęknie to trzeba od razu wymieniać bo palce można pociąć jak się nie patrzy.
  • Odpowiedz