Wpis z mikrobloga

@Zoyav: Gdzieś widziałem statystyki, że aż połowa kobiet myje się 3-4 razy tygodniowo lub rzadziej. U facetów jest to chyba około 25%, więc i tak sporo. Nie wiem czy wynika to z tego, że niektórzy "lepiej znoszą" nie mycie się codziennie, ale ja sobie nie wyobrażam żeby się nie myć codziennie, bo na drugi dzień już mam włosy w fatalnym stanie.
@Zoyav: ja lubię rzadko myć włosy, bo częste mycie im szkodzi, podobnie jak mojej dziwnej cerze. Odkąd zerwałam z tymi głupimi procedurami higienizacyjnymi twarzy popularyzowamymi przez firmy kosmetyczne moja cera zdecydowanie wypiękniała, przestałam robić jakieś wieloetapowe mycie, mleczko, żel, tonik, peeling, maseczka, glinka, peel off... -jaka ja byłam głupia! Wierzyłam, że myciem wyleczę trądzik. Żałuję każdej złotówki i każdej minuty życia przeznaczonej na ten kosmetyczny szajs.
Natomiast dupę myję dwa razy
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@dwieplaze: o to, tez sie dalem nabrac na tą pielegnacje twarzy. Skutek był taki ze z w miare ok cery mialem tradzik na ponad pol roku, ktory musialem leczyc mascia na recepte. Teraz juz jest ok i myje tylko twarz i krem :p typiary na grupkach maja po 10 kosmetykow na dzień i sie dziwia ze taka cere maja :D