Wpis z mikrobloga

Prezent na 90 urodziny babci. No myślę, myślę i nic nie umiem wymyślić (°° Może macie jakieś fajne pomysły wykorzystane w waszej rodzinie? Babcia nie pomaga bo mówi że nic nie chce. Jak to w tym wieku słabo chodzi i słabo widzi. Z ubrań ilekroć kupowałam to nie pasuje bo rozmiar nietypowy a gust nie do spasowania. Nic z alko bo nie może.
#prezent #mirabelkopomusz #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
  • 101
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@oszty:
1. jak lubi czytać to Kindle, może sobie powiększyc literki, jak już ma problem z czytaniem z książki nawet w okularach i łatwiej przewracać strony (sprawdzone!)
2. Odgrzebać stare zniszczone zdjęcie, które zawsze miło wspomina, zeskanować, wyretuszować, wydrukować i oprawić (lub cały album wraz z kolorowaniem zdjęć czarno-bialych)
3. Jak zamiast czytania woli tv to może być dekoder jeśli obecny tv nie ma dvb-t2 (a korzysta z naziemnej) lub
  • Odpowiedz
@nika_blue: super pomysł, ciężko będzie znaleźć ale zobaczymy może się uda ʕʔ no i też właśnie o balonach myślałam ʕʔ
  • Odpowiedz
@Bordomir: no właśnie dziwie się że np. radia nie słucha nigdy. Muszę ją podpytać. W tym wieku jest też problem z zaangażowaniem w coś, chyba że to Elif( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@gekeer: widzę że masz to już sprawdzone ( ͡° ͜ʖ ͡°) bardzo sensowne i pomysłowe propozycje ʕʔ a telefon z klapką właśnie tata jej kupił ʕʔ
  • Odpowiedz
  • 1
@oszty: Jeżeli dużo siedzi, to podejrzewam że jej po nogach pizga, więc może takie podgrzewane kapcie do prądu (działa jak koc elektryczny) albo masażer wodny do stóp?
  • Odpowiedz
  • 1
@oszty: Miał być edit ale już nie mogę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jak ma problemu ze wzrokiem to może jakieś audiobooki na CD? Moje dziadki są bardziej techniczne (i 10 lat młodsze) to odkąd kupiłem im JBL Go do smartfona babci to co chwila dziadek jakiegoś nowego audiobooka kupuje. Jak wzrok ma na tyle dobry żeby cokolwiek czytać to Kindle, to też przetestowany przeze mnie gamechanger
  • Odpowiedz
@oszty: nie wiem, jak Twoja babcia, moja w wieku 88lat odeszła 13 lat temu. 13 lat temu pytała mnie czym jest internet, tłumaczyłam, ale smartfona nie miałam, żeby pokazać, a laptop bez netu, też by nic nie pomógł ( ͡° ʖ̯ ͡°) Nie zabrałam jej tez nigdy do supermarketu - chciałam jej to pokazać, bo nigdy w takim sklepie nie była... 13 lat to szmat czasu
  • Odpowiedz
  • 2
@oszty: podaruj Babci wspólnie spędzony czas. Weźcie ją na wycieczkę, piknik, w góry czy nad jezioro. Wiem, że ciężko ale właśnie dlatego to zrób. Skoro mało wychodzi to na pewno się ucieszy. Poza tym czas to najlepszy prezent, którego za pieniądze nie kupisz.
  • Odpowiedz