Wpis z mikrobloga

Jakie macie porady a może pro tipy dla #ableton Wróciłem po jakimś czasie i 11 jest wyjątkowo spoko. Może ktoś zna jakiś ciekawy tutorial dla inspiracji? Ostatnio pracowałem na 9. Sprawdzę w końcu ten nowy efekt Drum Bus to się właśnie nazywa. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jedyny słuszny to RTFM.
Dokumentacja jest bardzo rozbudowana i nauczysz się z niej o wiele więcej niż z tutoriali. Nie zalecam czytać od deski do deski, aczkolwiek zalecam się z nią poważnie zaznajomić.
  • Odpowiedz
@Rhodium: Poczytałem i sporo jest nowości. U mnie dwie największe to comping, ulepszenia akcji dla klipów. Jednak takie co faktycznie wykorzystam to ten Drum Buss oraz Flanger. Fajnie brzmi ten Flanger.

( ͡° ͜ʖ ͡°) choć czytać będę i tak jeszcze.
  • Odpowiedz
@RitmoXL: Z 9 na 11 to jest proszę pana nowy lepszy świat, większość rzeczy chodzi lepiej albo ma dodatkowe funkcje. A czasem nawet jedno i drugie ( ͡ ͜ʖ ͡)

Manual to wiadomo, a dla rozrywki i edukacji możesz sobie popatrzeć na kanał Ableton Tips na YT, to świetne uzupełnienie suchego manuala o faktyczne Use Case'y
aseeon_ - @RitmoXL: Z 9 na 11 to jest proszę pana nowy lepszy świat, większość rzeczy...
  • Odpowiedz