Wpis z mikrobloga

@ardan95: smażysz pokrojoną w kostkę wołowinkę, aż znikie wszystko różowe, zalewasz wodą albo bulionem wołowym. Dusisz godzinę. Po tym czasie dolewasz wody/bulionu wrzucasz 3 łyżki przecieru pomidorowego, przyprawy (pieprz, sól, kminiek zmielony, papryka słodka, pieprz cayenne) i dusisz kolejną godzinę.
@moll żadnej mąki na koniec @ardan95 wystarczy, że mięso obtoczysz w mące, obsmazysz (żeby się ładnie zarumieniło), dorzucasz paprykę, cebulę. Obsmaż, dodaj przyprawy w proszku, czyli paprykę słodką, węgierska. Ja daję jeszcze pastę paprykową. Dodaj trochę przecieru, wymieszaj wszytko, potrzymaj trochę na małym ogniu, żeby się przesmażyło. Wlewasz 100ml wina czerwonego, czekasz chwilę, dodajesz passate albo pomidory w puszce, dolewasz na koniec wody albo bulionu i gotujesz na małym ogdniu ze 3h.