Aktywne Wpisy
Mam pytanie co do hipoteki i JDG, jako programista ~30k na fakturze, z zaledwie 3 letnim doświadczeniem, będący nadal na studiach, a jeszcze parę lat temu mającym kredyt studencki i stypendium socjalne.
Zacząłem w tym roku JDG i wszedłem na ryczałt 12%. Z tego co wiem taki ryczałt prawie dyskwalifikuje z hipoteki. Kiedyś będę chciał wziąć kredyt – mogę tymczasowo zmienić ryczałt na inne rozwiązanie podatkowe żeby zmaksymalizować zdolność.
Czy przy ocenie
Zacząłem w tym roku JDG i wszedłem na ryczałt 12%. Z tego co wiem taki ryczałt prawie dyskwalifikuje z hipoteki. Kiedyś będę chciał wziąć kredyt – mogę tymczasowo zmienić ryczałt na inne rozwiązanie podatkowe żeby zmaksymalizować zdolność.
Czy przy ocenie
bekanasto +98
Na lotnisku w Balicach w punkcie iMed24 robiłem test PCR na COVID-19 za 320 zł.
Kolejnego dnia otrzymałem telefon z informacją, że próbka została nieprawidłowo pobrana, w związku z czym nie ma możliwości przeprowadzenia analizy. Nie byłem w stanie podjechać do punktu, więc poprosiłem o zwrot kosztów. Pani mnie poinformowała, abym się kontaktował z Diagnostyką (https://diag.pl/pacjent/kontakt/), ponieważ oni są odpowiedzialni za analizę.
Po rozmowie z konsultantką z Diagnostyki, zostałem poinformowany, że za analizę tak naprawdę odpowiada firma Comarch Healthcare i abym kontaktował się z nimi. Niestety nie odpisują oni na e-maile ani nie odbierają mojego telefonu.
Co robić? Prosić o pomoc Rzecznika Praw Konsumenta, czy próbować dalej dzwonić/pisać do Comarch Healthcare?
#prawo #covid19 #comarch