Aktywne Wpisy
koralgola +47
Kopyto96 +97
Na głównej co raz więcej wpisów, jakie to świetne jest życie bez dzieci, wolność, robię co chcę i jaki to jestem nowoczesny xDD
Dzieci to zawsze wyzwanie, ale kompletnie nie rozumiem przedstawiania tej perspektywy, jakoby dzieci to były tylko krzyki, płacz, babranie się w pieluchach i brak czasu wolnego. Nawet jeśli tak jest, to jest to krótki okres czasu, gdzie kaszojad daje się najmocniej we znaki, ale potem ludzie czerpią naprawdę sporo
Dzieci to zawsze wyzwanie, ale kompletnie nie rozumiem przedstawiania tej perspektywy, jakoby dzieci to były tylko krzyki, płacz, babranie się w pieluchach i brak czasu wolnego. Nawet jeśli tak jest, to jest to krótki okres czasu, gdzie kaszojad daje się najmocniej we znaki, ale potem ludzie czerpią naprawdę sporo
Czy #eldenring jest trudniejszy od bloodborne?
Mysle ze jak przeszedles BB to elden ring dasz rade na spokojnie
@Vampurr: zdecydowanie nie jest
@pawel_187: jako soulslike pewnie, ale bezdyskusyjnie BB jest znacznie trudniejszy, nie da się praktycznie blokować ciosów tarczą, nie ma gry magiem, nie ma dodatkowych summonów, 3-go estusa, checkpointów przed bossem, walki konno, żadnego craftingu itemków, a do tego są inwazje 1vs1... nie wspominając już o tym, że 90% przeciwników w ER, w tym bossów, to nawet nie jest poważne wyzwanie, a w BB gra jest tak zbalansowana, że każdy
@pawel_187: pewnie, ale to już trzeba umieć grać, jeszcze znajomość exploita z piłą praktycznie stunlockuje każdego bossa, ale dla przeciętnego gracza, który dopiero zaczyna przygodę, BB będzie nieporównywalnie trudniejsza grą, niż ER
@pawel_187: jeszcze zapomniałem dodać wcześniej, parry to własnie jedna z najtrudniejszych mechanik we wszystkich soulsach, fakt że nie da się blokować w BB wymusza na graczu albo naukę parowania, albo git gud i grę tylko białą bronią, w ER nie ma sensu parować, bo można zablokować cios i zrobić kontrę po bloku do złamania postawy, także łatwizna... co do estusów to w BB jest ich ograniczona ilość,