Wpis z mikrobloga

#gotujzwykopem #postanowienia2022

11 Niedziela z postanowieniem noworocznym, czyli gotowaniem czegoś nowego.

Dzisiaj to dałem z siebie więcej niż 30%. Wyszło elegancko.

Pieczone żeberka polewane sokiem z granatu.
Podsmażane ziemniaczki do maczania w sosie groszkowo-szpinakowym z serem ricotta.
Sałatka z czarnej fasoli z mango.

Zeżarłem, zapiłem piwkiem i jest super. Oby częściej takie niedziele.
kudlaty_ziemniak - #gotujzwykopem #postanowienia2022

11 Niedziela z postanowieniem...

źródło: comment_1648393323cdbq5TL3rH6XXkrENG67HA.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Memphi: Ziemniaki to prosta sprawa. 0,5kg nieobranych małych ziemniaczków gotujesz 15 min w osolonej wodzie z 30g masła. Potem trochę muszą ostygnąć i kroisz na pół. Na patelni na oleju roślinnym podsmażasz przez 5 min na płaskiej stronie.
Sos - Do blendera idzie:
300g groszku, 100g szpinaku, 1 łyżka skórki z cytryny, 40g żółtego sera, 80g sera ricotta, 50ml oliwy z oliwek. Blendujesz i tyle. Ja jeszcze sobie doprawiłem trochę
  • Odpowiedz