Wpis z mikrobloga

@Gensek: Sekundka bo trochę nie rozumiem, wcześniej robiłem inaczej a średnio rozumiem angielski w przepisach. 320g zakwasu, czyli po prostu robię zaczyn kila łyżek zakwasu plus tyle mąki i wody by łącznie miał 320g?
I wgl dzięki za odpowiedź o tej godzinie, całkowicie się nie spodziewałem ;) Tylko czekam aż mi woda wystygnie i będę robił.
@andrzej1234-92: Wczoraj cały dzień go robiłem, dziś zjadłem i jest naprawdę spoko. W sumie jeden z lepszych jakie zrobiłem. Choć jest trochę taki mączasty, ale to może kwestia tego że szybko go wyciągnąłem z piekarnika.

Tak czy inaczej dzięki.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@K-S-: Przepis Claire Saffitz w New York Times - jest i film, i dobry opis, robiłam z tym swój pierwszy chleb w życiu i wyszedł idealnie.

Zresztą nie chodzi o sam przepis, tylko o metodę.
@BarkaMleczna: Przepis też dużo robi, ja staram się odtworzyć taki zwyczajny nie krojony chleb z cienką chrupką skórką. Kiedyś nawet rozmawiałem z właścicielem piekarni w której się taki robi, ale tam przepis to była tajemnica z tym że na 100% nie dodawali drożdży.

Wypróbuje ten twój, tylko najpierw mąka musi mi przyjść :)