Wpis z mikrobloga

Hej Mireczki z tagu #perfumy potrzebuję waszej pomocy! Otóż kilka dobrych lat temu (6-7 lat) kupowałem od znajomego różnego rodzaju zapachy z FM (miał całą walizkę z próbkami itp.) spodobał mi się szczególnie jeden jak dla mnie genialny zapach na lato (taki świeży, ale nie od cytrusów nie wiem co mu nadawało taką genialną świeżość). Kupowałem ten zapach chyba ze 2 czy 3 razy po czym urwał mi się kontakt i nie miałem go już jak kupić poza tym zapomniałem jego nazwy. Wydaje mi się, że był to Yves Saint Laurent - L'homme nr FM 151. Teraz pod tym numerem jest całkowicie inny zapach (Federico Mahora) a jednak chciałbym odnaleźć jakoś te perfumy. Byłbym skłonny kupić nawet oryginały gdybym wiedział na pewno, że to jest ten zapach właśnie. Może wiecie gdzie można powąchać w #lublin YSL - L'homme i czy to jest faktycznie taki typowo świeży zapach na lato abym chociaż wiedział czy to mógłby by być właśnie ten zapach. Ewentualnie gdzie mogę kupić odpowiednik czy próbkę tych perfum abym chociaż mógł to jakoś sprawdzić. Dodam jeszcze, że kupiłem jakiś odpowiednik niby tych YSL - L'homme tylko, że tamte były odpowiednikiem niby YSL - La nuite L'homme i pachną całkowicie inaczej ale nie wiem czy dlatego, że to odpowiednik odpowiednika xD, czy po prostu ten "La nuit" to całkowicie inny zapach. W ogóle nie orientuję się w tych tematach. Po za tym widze, że ten la nuit jest drzewno-korzenny a to chyba nie jest świeży zapach i teraz nie wiem czy w ogóle dobrze szukam :/
  • 5