Wpis z mikrobloga

@Radek41: ja account executive - branża IT, sprzedaż SaaS.

Doświadczenie koło 3 lata + 55k jako base salary i premie do tego - aktualnie negocjuje jeszcze że jak nie znajdę mieszkania to mają mi airbnb albo inne lokum opłacać aż znajdę mieszkanie coś ja stałe bo że znalezieniem czegoś jest tragedia
  • Odpowiedz
@prawa_reka_kubicy: dzisiaj dostałem ofertę, muszę przeliczyć wszystko na spokojnie, bo w PL mam dość komfortowe warunki życia (mieszkanie rodzinne), a 50k to też nie są nie wiadomo jakie pieniądze, jak dojdzie wynajem

myślę, że raczej ofertę przyjmę, bo ciekawa przygoda, tylko najbardziej boję się o wynajem

jak czytam, że landlordzi mają kolejki po 50 osób, wymagają stałego kontraktu (ja mam początkowo 2 lata + 6 miesięcy próby), wymagają wyciągów z konta,
  • Odpowiedz
@Radek41: no to witam w klubie, ja ofertę dostałem przedwczoraj i też teraz przez weekend biorę na pomyślnie - tutaj żyje jak paczek w maśle - ja zero niemieckiego nawet podstaw.
Znajoma polska co jest w związku z Niemcem szukali mieszkania 5 miesięcy - teraz ponad godzinę do pracy dojeżdża i jest średnio zadowolona. Udało im się z mieszkaniem tylko dlatego że jej typ jest kumaty i zna język xd

W
  • Odpowiedz