Aktywne Wpisy
Lukardio +96
Mam nadzieje że #marszniepodleglosci zostanie ,,odzyskany" i będą brali wszyscy ludzie niezależnie od wyznawanych poglądów.
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
rio574 +713
Sam jest otyły, prowadzi niezdrowy tryb życia, wygląda na 15 lat więcej niż ma, ogólnie widać, że jest mocno przemęczony, bo gówniak nie daje spać w nocy, rzucił fajki, ale po narodzinach znów do nich wrócił, bo "przy młodym nie da się wytrzymać". ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No ale pamiętajcie, że cud życia jest najważniejszy bez względu na warunki materialne, nieprzespane noce, nałogi itd. To się liczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#antynatalizm
@pianinka: mam podobnie, a już szczególnie jak spotykam jakąś koleżankę, ktora jeszcze niedawno była sensowną, inteligentną osobą, a teraz ma już do powiedzenia tyle, że niuniuś się ześlał xD
p.s
Wcale mi was nieżal
@Slimac: Jak najbardziej, co nie znaczy, że nie można komentować czyjegoś życia i wyborów.
Nie widzę nic złego w tym, że ktoś nie chce mieć dzieci, ale takie brandzlowanie się nad tematem i poszukiwanie dowodów na słuszność swoich poglądów w czyjejś chwilowej sytuacji życiowej jest mocno słabe i sami sobie odpowiedzcie jak o was świadczy.
Ja w tym wpisie widzę potępienie i wyśmianie czyjegoś życia i wyborów a nie
@Slimac: Ok, rozumiem, ale czy nie robi tego większość ludzi po każdej stronie? Nie żebym uważał to za dobre podejście ale imo nie jest to nic charakterystycznego tylko dla jednej
Żyj i nie wymuszaj życia
Sytuacja, w której nikt się nie rozmnaża, jest
Chyba jej brak. Tag #antynatalizm powinien iść w parze z #egocentryzm, pieprzycie jak to wam zależy na tym, żeby istoty nie cierpiały a najbardziej martwicie się tylko o swój byt i wygodę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak wam będzie z tym lepiej mogę was dwóch nazwać fanatykami ideologicznymi ale i tak stawiam znak równości między oboma określeniami.
Typowy natalista na pewnooo martwi się o byt kogoś innego, niż dzieci noszących część ich DNA, a jak jest wyjątkowo mało egoistyczni ( ͡° ͜ʖ ͡°), to do tego jego partnerki.
Przykro mi, ale tak, jesteśmy lepsi pod MORALNYM względem. Jak
Asymetria szczęścia i cierpienia: https://youtu.be/-B9_dNeePjA
fanatykami religijnymi? Antynatalizm chyba średnio pasuje do różnych definicji religii.