Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 149
Kolega z pracy (24 lata), jego narzeczona zaszła w ciążę (99% prawdopodobieństwo, że była to wpadka, a nie jakieś przemyślane rodzicielstwo), jak się "chwalił", to mówił, że jakoś to będzie, bo wózek weźmie od ciotki, więc jeden problem już z głowy XDDD
Sam jest otyły, prowadzi niezdrowy tryb życia, wygląda na 15 lat więcej niż ma, ogólnie widać, że jest mocno przemęczony, bo gówniak nie daje spać w nocy, rzucił fajki, ale po narodzinach znów do nich wrócił, bo "przy młodym nie da się wytrzymać". ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No ale pamiętajcie, że cud życia jest najważniejszy bez względu na warunki materialne, nieprzespane noce, nałogi itd. To się liczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#antynatalizm
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Szczerze mówiąc najbardziej do rodzicielstwa mnie zniechęcają właśnie rodzice, 30 minut rozmowy i wracam z radością do siebie pełna nowo-odnalezionej ulgi, że moje życie tak nie wygląda.

@pianinka: mam podobnie, a już szczególnie jak spotykam jakąś koleżankę, ktora jeszcze niedawno była sensowną, inteligentną osobą, a teraz ma już do powiedzenia tyle, że niuniuś się ześlał xD
  • Odpowiedz
  • 11
Wpis z cyklu "w poszukiwaniu dowodów, że moje przekonania są prawdziwe". Żyj i daj żyć innym. Jeszcze p------------e się do gościa, że się pociesza mówiąc jakoś to będzie. Powinien z miejsca wyskrobać albo oddać do okna życia bo przecież rodzicielstwo to najgorsza zbrodnia. Żebyście się za dekadę dwie nie obudzili z myślą, że k---a jednak fajnie byłoby mieć rodzinę. 10-20lat to całkiem długo i poglądy się zmieniają.
p.s
Wcale mi was nieżal
  • Odpowiedz
@Probz: Jak robicie jeden z drugim w kołchozie i słuchacie historii takich samych nieudaczników to tak jest, że nie ma nawet na wózek dla dziecka. Trzeba potrafić łączyć rodzicielstwo z pracą i pasja, a jak życie wygląda tak że wracasz ze zmiany na produkcji i słuchasz cały czas tych samych mądrych głów co po 20 lat jadą na najniższej krajowej to się nie dziwie że potem chodzisz i takie same
  • Odpowiedz
@Probz Nawet jak sie planuje dziecko to wrazenia sa takie jakbys sie rozpędził i walnąbaranka w betonowa ścianę. To czy to byla wpadka czy nie, nie ma znaczenia jak dziecko budzi sie co godzine bo ma kolke. Chyba ma kolke bo nie powie Ci tego tylko ryczy. Powiedz lepiej koledze zeby sie trzymal i go podtrzymaj na duchu.
  • Odpowiedz
@Probz mam dzieci i jest zajebiscie, prowadzę biznes, chodze wyspany i gram w lost ark i new world, nawet a-----l piję bo lubie pić xD masz ból d--y to sie nie pchaj w dzieci i tyle. Trzeba dobrze zarządzać czasem i mieć wiedzę o dzieciach w sensie edukowac sie bo jak masz zerowe pojecie to potem dziecko Ci nie spi a Ty nie wiesz dlaczego a wszystko ma swoj powód i
  • Odpowiedz
Żyj i daj żyć innym.

@Slimac: Jak najbardziej, co nie znaczy, że nie można komentować czyjegoś życia i wyborów.

jeszcze p------------e się do gościa, że się pociesza mówiąc jakoś to
  • Odpowiedz
@Probz: No dobra. Sam mam dwójkę dzieci. Na początku bywało ciężko. Ale teraz jest ok. Fakt, najprościej jest nie mieć dzieci. Ale jak sobie zadasz pytanie „a co jeśli nikt by nie miał dzieci?” to co myślisz? Nie nabijam się, serio warto się zastanowić. Ludzie którzy maja dzieci ciągną ten świat do przodu i tyle :)
  • Odpowiedz
@LPSzycha:
Nie widzę nic złego w tym, że ktoś nie chce mieć dzieci, ale takie brandzlowanie się nad tematem i poszukiwanie dowodów na słuszność swoich poglądów w czyjejś chwilowej sytuacji życiowej jest mocno słabe i sami sobie odpowiedzcie jak o was świadczy.

Jak najbardziej, co nie znaczy, że nie można komentować czyjegoś życia i wyborów.

Ja w tym wpisie widzę potępienie i wyśmianie czyjegoś życia i wyborów a nie
  • Odpowiedz
Nie widzę nic złego w tym, że ktoś nie chce mieć dzieci, ale takie brandzlowanie się nad tematem i poszukiwanie dowodów na słuszność swoich poglądów w czyjejś chwilowej sytuacji życiowej jest mocno słabe i sami sobie odpowiedzcie jak o was świadczy.

@Slimac: Ok, rozumiem, ale czy nie robi tego większość ludzi po każdej stronie? Nie żebym uważał to za dobre podejście ale imo nie jest to nic charakterystycznego tylko dla jednej
  • Odpowiedz
@Slimac: Każda religia popiera rozmnażanie albo nie mówi, że rozmnażanie jest złe, bo ich twórcy chcieli. by się rozrastała na szeroką skalę. Filozofia antynatalistyczna ma się dobrze od starożytnej Grecji, więc nie porównuj go do raka, jakim jest religia. Nie mamy żadnych głów nad sobą, księży czy innych Imamów. Czysta logika i empatia.
  • Odpowiedz
  • 0
@Zerero

Czysta logika i empatia.

Chyba jej brak. Tag #antynatalizm powinien iść w parze z #egocentryzm, pieprzycie jak to wam zależy na tym, żeby istoty nie cierpiały a najbardziej martwicie się tylko o swój byt i wygodę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak wam będzie z tym lepiej mogę was dwóch nazwać fanatykami ideologicznymi ale i tak stawiam znak równości między oboma określeniami.
  • Odpowiedz
@Slimac: Nazywaj sobie jak chcesz kolego faktów nie zmienisz. Nataliści są mistrzami w rozwiązywaniu problemów, które stworzyli.

martwicie się tylko o swój byt i wygodę.

Typowy natalista na pewnooo martwi się o byt kogoś innego, niż dzieci noszących część ich DNA, a jak jest wyjątkowo mało egoistyczni ( ͡° ͜ʖ ͡°), to do tego jego partnerki.

Przykro mi, ale tak, jesteśmy lepsi pod MORALNYM względem. Jak
  • Odpowiedz
@Zerero: Dodam, że ja się staram pomagać jak mogę, ale nawet jeśli antynatalista "nic" nie robi to i tak poprzez zaniechanie rozmnażania zapobiega sporej ilości cierpienia
  • Odpowiedz
@HAL__9000: Moja babcia jest coraz bardziej słaba. Ma 92 lata, demencję, miażdżycę, cukrzycę, Alzheimera, Parkinsona, nadciśnienie, cholesterol i dużą nadwagę. Bardzo mi jej żal. Tak ją kocham :(
  • Odpowiedz