Wpis z mikrobloga

Mireczki. Nie chcę straszyc bo to tylko moje rozkminy, ale coraz bardziej się martwię najazdem na nasz kraj. Oto ostatnie wydarzenia:

- wyciekł 11 list FSB, w którym jest dosyć duża wzmianka o ataku na nasz kraj:
- artykuł Miedwiediewa, w którym otwarcie grozi i krytykuje Polskę. Coś w stylu przygotowania swojego społeczeństwa na ewentualną inwazje :
- Biden który przyjeżdża do PL:
- ten nieszczęsny plan pokojowy, o którym Stany mówią, że nie wyślą swojego żadnego żołnierza.

Obym się mylił
#ukraina #rosja #wojna #polska
  • 57
  • Odpowiedz
- ten nieszczęsny plan pokojowy, o którym Stany mówią, że nie wyślą swojego żadnego żołnierza.

@Einsoczen: tak i całkiem przypadkowo w Polsce już stacjonuje 10tys żołnierzy USA, czyli 1/3 tego co w Niemczech xdd

NATO nas zostawi!!!!
  • Odpowiedz
- ten list to brednie, jeśli w ogóle prawdziwy to zakłada w każdym wypadku najlepsze scenariusz, który i tak juz się zepsuł
- oni grożą na lewo i prawo
- prezydent USA w Polsce to chyba dobry znak?
- nie wyślą swojego wojska na terytorium Ukrainy, co od dawna mówią
  • Odpowiedz
Nie sraj żarem. Ruskie tu mogą wysłać conajwyzej jakiegoś #!$%@? Wanie, który zgubi się na Podlasiu i #!$%@? się denaturatem. Oni sobie z Ukraińcami poradzić jie mogą a co dopiero z krajem będącym w NATO. Przypominam ze aktualnie jest tu kilka tysięcy żołnierzy NATO. W Powidzu w bazie USA jest ruch taki jak w USA na black friday albo na promocji na karpie w biedronce.
  • Odpowiedz
@Einsoczen: przecież te listy to fejki z tydzień czy 2 temu mówiły, że Putin zaraz zacznie straszyć zachód III wojną światową i do tej pory cisza.

Jedyna wartość tych listów to to, że są fajnie napisane i dobrze się czyta, ale bardziej jako political fiction niż coś co można brać na poważnie.
  • Odpowiedz
@Einsoczen zbierali siły na Ukrainę przez rok i atakują z 3 kierunków, ale zaatakują Polskę z zaskoczenia z dnia na dzień XD czym? Jak nawet odwodu na Ukrainę nie są w stanie wysłać
  • Odpowiedz
ten nieszczęsny plan pokojowy, o którym Stany mówią, że nie wyślą swojego żadnego żołnierza.

@Einsoczen: ten plan dotyczy interwencji (misji pokojowej) na Ukrainie. Natomiast w razie agresji na NATO USA zapowiadają obronę.
  • Odpowiedz
  • 1
No tak co za przypadek ,że w Polsce jest coraz więcej żołnierzy NATO a lotnisko w Rzeszowie to nieoficjalnie już wojskowe
A to ,że negatywnie wypowiadają się o pomyśle Kaczyńskiego który to z dupy powiedział to inna sprawa
  • Odpowiedz
@Einsoczen: Ja tam się nie boje. Nie wiem czym obecnie Rosjanie mieliby nas atakować. Musielby przeprowadzić powszechną mobilizację, odkonserwować cały sprzęt (#!$%@? wie ile w ogóle im tego zostało, ile z tego co zostało jest sprawne). Do tego mobilizacja jest piekielnie kosztowna, bo żołnierzy trzeba wyżywić, sprzęt potrzebuje logistyki itd. Rosja już rękawami oddycha gospodarczo. Czym więcej straszą tym bardziej się boją nas i całego NATO.
  • Odpowiedz