Aktywne Wpisy
ali_baba +303
DonGebels +54
Ktoś wie jak dokładnie działają ci #frajerzyzmlm ?
Mają swoją platformę do inwestowania? Czy to obojętnie jaka platforma, a oni po wykupieniu jakiegoś pakietu wysyłają co kupować? Grają tylko na wzrosty, czy na spadki też? Giełda, czy tylko krypto? Tak dużo pytań, tak mało odpowiedzi...
#kryptowaluty #gielda
Mają swoją platformę do inwestowania? Czy to obojętnie jaka platforma, a oni po wykupieniu jakiegoś pakietu wysyłają co kupować? Grają tylko na wzrosty, czy na spadki też? Giełda, czy tylko krypto? Tak dużo pytań, tak mało odpowiedzi...
#kryptowaluty #gielda
Dentystka zrobiła mi przegląd, podobno w ósemkach na górze jest dużo próchnicy, bo kiedyś ich nie myłem (teraz myję i jest ok, ale stara próchnica została). Sugeruje ogólnie mocno usunięcie tych zębów, bo jej zdaniem leczenie ich będzie "bardzo, bardzo, bardzo trudne zarówno dla mnie jak i dla pana", cokolwiek to znaczy. Na zęby patrzył też implantolog, któy zrobił mi implant szóstki (w sumie trochę żałuję, bo można było jeszcze troche poużywać chyba tego zęba, chociaż był po leczeniu kanałowym i kilku złamanych plombach) i stwierdził, że ósemki są do usunięcia, przy czym jeśli usuwam ósemki z góry to te z dołu dla równowagi też trzeba by usunąć (chociaż dentystka wspominała, że tylko te z góry należy usunąć).
Ogólnie nic mnie nie boli, ale boję się że pewnego dnia obudzę się z opuchniętą mordą i będę musiał awaryjnie usuwać zęba...
Co byście polecili w mojej sytuacji? Może warto zasięgnąć opinii innego stomatologa?
#dentysta #stomatologia #zeby #lekarz
Komentarz usunięty przez autora
Mi wyrosly tylko na górze, jedna sie psula, stomatolog zalecil pozbycie sie obu, chwila strachu (ze znieczuleniem 0 bolu) i po krzyku, mam to z glowy.
@powaznyczlowiek: z tego co rozumiem to zaawansowana próchnica, o kanałowym niby nie wspominała
@janieaty: ja ogólnie mam wszystkie 4 ósemki i chyba przydają się podczas jedzenia? xd
Ja niestety w ten sposób straciłem szóstkę. Zabrakło czasu na rzetelne konsultacje. Implantolog nawet nie sprawdził czy jest pęknięty korzeń ( nie było ) tylko od razu śruba. Chciał wkręcić ją w ropień. Inny stomatolog już po fakcie powiedział, że ząb był do reendo i się dziwił skąd taka decyzja ¯\_(ツ)_/¯.
Teraz mam suchy zębodół oraz popękane kości po traumatycznej ekstrakcji ( ząb bardzo mocno siedział ).
IMO wyrywanie ósemki, bo nie chce się zrobić wypełnienia to coś jest nie tak. Rozumiem jak rosną w poprzek, ale są ludzie ( w tym
Komentarz usunięty przez autora