Wpis z mikrobloga

@Kantar ludzie odkrywaja, ze 2 miliony uchodzcow to praktycznie przekroj spoleczenstwa. Mozna zobaczyc ludzi z walizkami, lambo Urus na ua, albo tak jak ja wczoraj widzialem starego pastucha z lat 80ch na ua z dziurami po kulach w klapie bagaznika. Jakis miras wrzucal kilkuletniego Focusa, ale jakby czolg po nim przejechal.
@Kantar: Moja matka to samo xD bo Ukrainka wynajęła od nas dom na 2 miesiące i przyjechała porsche Cayenne... Matka mi opowiada jakby nie wiem co to było, ja jej tylko czy bogaci ludzie mają zakaz uciekania od wojny? XD przecież nie każdy uchodźca musi być biedny, tam też ludzie pracują i zarabiają. Ukraina to nie jest miejsce gdzie są ludzie głupsi i biedniejsi od Polaków tylko kraj jak każdy inny
Przygarnąłem do mieszkania po babce za free, które w ostatnim roku było dla mnie ważnym źródłem dochodu (wynajem) w realiach kryzysu i polskiego ładu - dwie Ukrainki z 3 dzieci. Mój interes dogorywa, #!$%@? głównie pasztet, a tu wbijają pańcie outfity po 10k pełny ekosystem Apple u każdego członka rodziny. No trochę mnie zapiekło przyznaje, bo prędzej one mogłyby mnie przygarnąć a nie ja je. No ale już poleciały z dziećmi drogimi
@j557: no truskul, pierwsze dwie siostry z dziećmi szybko się wyniosły dalej w Jewropę, za to te bidule co tam teraz siedzą już coś knują, żeby światłowód podciągać, bo net z komórki czy mobilnego routera nie pasi ;p
@7160: Ci którzy mieli taką możliwość, i dobrze prosperowali to pewnie już dawno zrobili zapas w dolarach i euro... ale nie każdy bierze łapówki i zarabia kokosy, Ci którzy żyli od 10 do 10 uciekli z gówno wartymi hrywnami