Aktywne Wpisy
Merck_1ae7 +620
Beszczebelny +295
Do czego to doszło, że 10-letnie volvo wyglądające jak gówno są wystawiane za 100 000zł? xD Jakbym to auto widział na parkingu to pomyślalbym, że jest warte max 15tys xD Do tego środek gorszy niż w bmw i audi z lat ~2005. To jakaś sekta volvowa, że udają, że to jest tyle warte czy o co chodzi xD
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
Posiadam Router Huawei B525. Bez problemu udało mi się wgrać zmodowany firmware. Pojawiła się opcja mostku, z której korzystam. Za B525 podłączyłem router Tp-link TL-R600VPN . Uruchomiłem na nim serwer VPN L2TP.
Orange przypisuje do B525 adres IP publiczny. Z racji mostka, ten adres IP przekazywany jest na router TPLINK.
Problem polega na tym, że żaden komputer nie może się z tym serwerem VPN połączyć. Jakieś pomysły? Firewall w B525 jest wyłączony.
Ten sam router (TPLINK) (z tak samo skonfigurowanym VPNem), przeniesiony na internet stacjonarny, notabene do operatora Orange (światłowód), działa bez problemu - również otrzymuje publiczne IP i można łączyć się z nim.
Miał ktoś taki problem? Ewidentnie tutaj Huawei coś blokuje - nie robi pełnego mostka (mimo że przypisuje IP publiczne) do Tplinka.
pozdrawiam
#siecikomputerowe #sieci #huawei #tplink #vpn #router
Bo kompletnie nie rozumiem co piszesz.
@2YT4U: celowo wykupiłem to: https://www.orange.pl/view/vpn
Trzeba zobaczy w logach inaczej to wróżenie z fusów
Problem solved: Huawei ma upośledzony ten tryb mostka. Przypisywał do tplinka IP publiczne, ale jako bramę podawał siebie: 192.168.8.1. Zmieniłem router na Zyxel, ten przypisuje publiczne IP, i podaje jako bramę IP bramy operatora. Mostek działa idealnie tak jak chciałem.