Aktywne Wpisy

wscieklizna_irl +17
źródło: temp_file7076781051226631113
Pobierz
dziobnij2 +15
Jestem #przegrywpo30tce Poszedłem sobie, jak zwykle, do maczka na kawę. Na sali zauważyłem, że młoda dziewczyna i młody chłopak siedzieli przy jednym stoliku. Siadłem bezpośrednio obok nich, przy stoliku obok, aby posłuchać o czym gadają. Przez kilka minut jedli, a po chwili zaczęli rozmawiać o życiu, o pracy, o tym, że mają ciężko. Zwykłe tematy. Ja mam 34 lata i przez 34 lata nigdy nie rozmawiałem w ten sposób z
źródło: images
Pobierz

Tytuł:
Czołgi i wozy opancerzone Rosji od 1990 do dzisiaj. Czołgi. BWP. Działa samobieżne. Transportery opancerzone.Autor:
Russell Hart, Stephen HartGatunek:
historiaOcena:
8/10ISBN:
9788370208004Tłumacz:
Jerzy MajszczykWydawnictwo:
Alma-PressLiczba stron:
128Forma książki:
książkaBardzo ciekawe kompendium sprzętu aktualnie używanego (lub niedawno wycofanego i znajdującego się w rezerwie sprzętowej) przez siły zbrojne Federacji Rosyjskiej. Mamy przekrój czołgów, transporterów opancerzonych, systemów plot, artyleryjskich czy wsparcia czołgów. Jest zarówno klasyczne BWP i T-72, jak również Terminator i Armata, a także np
mniej znane pojazdy dla VDV czy małoseryjna artyleria samobieżna. W książce sporo zdjęć i ilustracji. Pomaga w identyfikacji sprzętu, który widać w relacjach z Ukrainy. Fajne wprowadzenie do tematu, ale raczej dla entuzjastów - dużo technikaliów, jeśli nie wiesz czym jest pancerz kompozytowy albo nie odróżniasz aktywnych od pasywnych systemów obrony, to miej pod ręką wujka Google w trakcie czytania.
#bookmeter #historia #militaria #wojna #ksiazki #czolgi #rosja #historiabookmeter
źródło: comment_1647640306MpZ2vwugs59s9PwciFYDUr.jpg
PobierzŚrednia ocena z Wykopu: ★★★★★★★★☆☆ (8.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-04-01 00:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: historia, archeologia, polityka
Liczba