Wpis z mikrobloga

Mam problem z dogrzewaniem mojego tedeika, silnik 1.9 AVF na PD, można przejechać i 200km a temperatura będzie wynosiła ~70 stopni, nowy termostat, nowy czujnik G62 do bloku silnika (tutaj są dwa do temperatury cieczy), oba czujniki wskazują podobne wartości, wąż do chłodnicy, za termostatem ciągle zimny, w przyrodzie nic nigdy nie ginie, więc gdzieś ta temperatura musi mieć ujście, tylko gdzie, macie jakieś pomysły?

#motoryzacja #tdi #mechanikasamochodowa
  • 31
@Volmyr: Warto dołączyć do grupy fanów konkretnego modelu na Facebooku. Tam są maniacy znający dany model na wylot. Dowiesz się sporo ciekawostek o swoim samochodzie za free.
@Volmyr: ja znalazlem w katalogu drugi termostat do chłodzenia oleju skrzyni. Objawy jak u Ciebie. Wymiana głównego nic nie dała, znalazłem drugi i wszystko ok. A jak nie, to sprawdzałeś temperaturę przez interfejs diagnostyczny i czy pokazuje mniej więcej to samo, co na liczniku?
@ondraszek: @dict: termostat ja widzę tylko jeden, zarówno fizycznie jak i w katalogu części, sprawdzane były łącznie 3, pierwszy oryginalny na 100% bo z fabrycznego wozu, drugi BEHR, trzeci "oryginalny" z allegro, wszystkie działają tak samo, taka sama temperatura w logach na dwóch czujnikach temp oraz czujniku temp paliwa
@Volmyr: a nie masz Ty przypadkiem EGR wodnego (z chłodniczką spalin) i akurat zaślepionego / wyprogramowanego? Bo wodny EGR też dogrzewa silnik, bez niego jest mu trudniej..
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Volmyr: @dict: kolega ma taki sam wóz i mówi że ma to samo z temperaturą. Ale to coś nie jest możliwe, trzeba by diagnozować kompem o co chodzi, sprawdzać odczyty. A jak dasz mu miodu to temp rośnie coś trochę?
@ondraszek: sprawdzę jeszcze przy wyłączonym climatronicu, może nagrzewnica jest zawalona i dużo ciepła przez nią odbiera, vcds'a mam, bez niego bym nawet nie podchodził do piłki