Aktywne Wpisy
kania420 +171
KosmicznyPaczek +705
Kto nie ogląda teraz na wykopie patogali daje plusa. Zobaczmy ile nas jest.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Potrzebowałbym jakiejś wkrętarki do wkrętów ciesielskich, trochę wkręcania zwykłych wkrętów, wiercenie. Znalazłem wiertarkowkretarke udarową z serii 20V (80Nm), komplet kupię za mniej niż 1000zł ( 2 akumulatory, wkrętarka, ładowarka). Wydaje mi się, czy ona nie będzie "za ciężka" do drobnych wkręcików, lżejszej z takimi samymi Nm nie mają ( ͡° ʖ̯ ͡°). DeWalt / Makita oferują coś w podobnej cenie?
#parkside #dewalt #makita #wkretarka #elektronarzedzia #kiciochpyta
@Pajonkek: Dostępność akumulatorów zwłaszcza 4ah jest żenująca.
@Pajonkek: pytanie ile Ah, do wkrętów ciesielskich lepsza będzie zakrętarka czy to hex czy na 1/2
@brh77603: 4Ah, mniejszych nawet nie chcę
Zakrętarka nie jest tak uniwersalna jak wiertarki wkrętarka, widziałem testy na YT tej która chce kupić i dawała radę wkręcać jeszcze większe niż ja zamierzam
Czekam na kogoś kto posiada ten właśnie model i powiedziałby czy jest on w miarę wygodny do innych prac
Lidl ma super gwarancje albo dostajesz nowe albo zwrot kasy (tylko nie zawsze jest do kupienia to czego akurat potrzebujesz)
Słyszałem też, że ten "nowszy" Bosch jest klepany na odpierdziel i wcale d*py nie urywa swoją niezawodnością ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.lidl.pl/p/parkside-performance-akumulatorowa-wkretarka-udarowa-20-v-pdssap-20-li-b2-bez-akumulatora-i-ladowarki/p100339728
w tym zastosowaniu zwykła wkretarka jest bez szans, niestety do wiercenia się nie nadaje
Testy na YT pokazały zupełnie co innego, nawet w pracy zdażyło mi się wkręcać słabsza Makita (55Nm) wkręty ciesielskie, tylko że troszeczke mniejsze niż zamierzam. Taka zakretarka na pewno będzie lepsza, ale do jednej roboty nie warto wydawać na nią kasy, wkrętarka przyda się też do innych rzeczy
https://allegro.pl/oferta/bosch-zestaw-gsr-18v-50-gdx-18v-200-bez-aku-l-box-10000193045
Tylko zestaw z ładowarką i 2x2ah i torbą. Na miejscu kupowane. Co do rozbudowy to masz możliwość kupienia dużo więcej elektronarzędzi np. Flex multitool lisica itp
@Pajonkek: tylko do markowych. Najlepiej jest chyba z Makitą ale to zależy chyba od regionu. Sprawdź jakie serwisy masz w okolicy i do czego można łatwo ogarnąć części. Na pewno marketówki odpadają. Chyba najlepiej wychodzi Ryobi ale nie dostaniesz części tak tanio i szybko jak np do Makity.