Wpis z mikrobloga

Warto iść w parkside performance? Da się w miarę łatwo kupić jakieś części zamienne do ich elektronarzędzi?
Potrzebowałbym jakiejś wkrętarki do wkrętów ciesielskich, trochę wkręcania zwykłych wkrętów, wiercenie. Znalazłem wiertarkowkretarke udarową z serii 20V (80Nm), komplet kupię za mniej niż 1000zł ( 2 akumulatory, wkrętarka, ładowarka). Wydaje mi się, czy ona nie będzie "za ciężka" do drobnych wkręcików, lżejszej z takimi samymi Nm nie mają ( ͡° ʖ̯ ͡°). DeWalt / Makita oferują coś w podobnej cenie?

#parkside #dewalt #makita #wkretarka #elektronarzedzia #kiciochpyta
  • 18
@rybonur: na allegro są normalnie dostępne
@brh77603: 4Ah, mniejszych nawet nie chcę
Zakrętarka nie jest tak uniwersalna jak wiertarki wkrętarka, widziałem testy na YT tej która chce kupić i dawała radę wkręcać jeszcze większe niż ja zamierzam
@Pajonkek: Niebieski Bosch wkrętarka + zakretarka i dwa akumulatory 2ah jest w cenie ok 1200 cbl, 3 lata gwarancji, więc Parkside wypada mocno średnio. Poczytaj fora Facebook gdzie sprzęty z pudełka nie działają albo po kilku użyciach odpada futerko z wkrętarki
@brh77603: cena jest bardzo dobra, cały komplet elektronarzędzi które by miś się przydały w przyszłości to około 2k zł. Ten sam zestaw makity/DeWalta jest od 3.5k
Czekam na kogoś kto posiada ten właśnie model i powiedziałby czy jest on w miarę wygodny do innych prac
@Pajonkek: Ja pod wkręty kupiułem PASSP 20-Li A2 ale to z mocnym zapasem, nie testowałem jeszcze na dłuższa mete.

Lidl ma super gwarancje albo dostajesz nowe albo zwrot kasy (tylko nie zawsze jest do kupienia to czego akurat potrzebujesz)
@michal_gol: masz link do tej oferty? Ten zestaw ma możliwość rozbudowy o kolejne elementy na bazie tych samych akumulatorów?
Słyszałem też, że ten "nowszy" Bosch jest klepany na odpierdziel i wcale d*py nie urywa swoją niezawodnością ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@darek-jg:

w tym zastosowaniu zwykła wkrętarka jest bez szans

Testy na YT pokazały zupełnie co innego, nawet w pracy zdażyło mi się wkręcać słabsza Makita (55Nm) wkręty ciesielskie, tylko że troszeczke mniejsze niż zamierzam. Taka zakretarka na pewno będzie lepsza, ale do jednej roboty nie warto wydawać na nią kasy, wkrętarka przyda się też do innych rzeczy
a się w miarę łatwo kupić jakieś części zamienne do ich elektronarzędzi?

@Pajonkek: tylko do markowych. Najlepiej jest chyba z Makitą ale to zależy chyba od regionu. Sprawdź jakie serwisy masz w okolicy i do czego można łatwo ogarnąć części. Na pewno marketówki odpadają. Chyba najlepiej wychodzi Ryobi ale nie dostaniesz części tak tanio i szybko jak np do Makity.