Aktywne Wpisy
Syn_Tracza +858
Jak dla mnie, wyborcy demokratycznej opozycji, wystarczy, że ci zrobią następujące rzeczy i już mają mój głos na kolejną kadencję:
1. Oczyszczą TVP z Holeckich i Rachoni
2. Zamkną największych wałkarzy, jak np. Obajtek (mam nadzieję, że nie ucieknie do Argentyny lub Izraela)
3. Odkręca najgłupsze zmiany pisowskie, jak zakaz handlu w niedziele czy całkowity zakaz aborcji
4. Poprawią stosunki z krajami UE na neutralne i przyjacielskie bo teraz jesteśmy skłóceni ze
1. Oczyszczą TVP z Holeckich i Rachoni
2. Zamkną największych wałkarzy, jak np. Obajtek (mam nadzieję, że nie ucieknie do Argentyny lub Izraela)
3. Odkręca najgłupsze zmiany pisowskie, jak zakaz handlu w niedziele czy całkowity zakaz aborcji
4. Poprawią stosunki z krajami UE na neutralne i przyjacielskie bo teraz jesteśmy skłóceni ze
opk20 +135
Teraz tak na poważnie, przypomnijcie mi czemu wybraliście KOPSL? Przekonały was kredyty 0%, dopłaty do najmu, czy może likwidacja gotówki. Serio pytam.
#wybory
#wybory
Mircy, #!$%@?ąc od kolorów, co myślicie o takiej kuchni? Chodzi mi o sam układ.
Pomieszczenie ok. 4x4.
Pion z wody jest w okolicach płyty indukcyjnej, muszę pociągnąć z tyłu rury pod okno. Komin wentylacyjny nad lodówką.
Zastanawiam się, czy dać piekarnik + mikrofala w słupku po lewej, czy lepiej pod płytą od razu.
Jakieś pomysły?
Raczej chodzi mi o jakieś protipy, czy ten piekarnik/mikrofala w słupku nie będą za daleko i czy wszystko ma ręce i nogi. W końcu inwestycja na lata.
@Nartenlener: różowa się uparła, też wolałbym blat wydłużyć, a tę szafkę wyrzucić
Lodówka tam gdzie piekarnik, piekarnik tam gdzie lodówka
Kolejność jest taka: lodówka -> mycie w zlewie -> pieczenie gotowanie
Dla osoby praworęcznej ta kolejność jest od lewej do prawej
Dlaczego trochę nie wydłużycie blatu za zlewem i nie dosuniecie szafki z piekarnikiem do ściany? Chcecie coś tam trzymać?
W sumie ta lodówka tak została, bo 'oryginalnie' miał być piekarnik pod płytą i bez zabudowania tam, gdzie teraz jest piekarnik.
@Czaajnik: Można przesunąć trochę w lewo, ale nie do końca do ściany, bo z tyłu pójdą rurki do grzejnika - w chwili obecnej jest pod oknem, a przenoszę go tam, gdzie
@Czaajnik: piekarnik tuż przy ścianie to zły pomysł
Ale dać tam słupek cargo zamiast marnować miejsce
Zauważyłem że architekci robiący budynki zbytnio się nie przejmują urządzaniem wnętrza i lodówki potrafią lądować bardzo daleko od zlewu, bo przejmują się tylko przepisami - czyli że z dala od grzejnika.
Także zbytnio się planem od dewelopera nie sugeruj w przypadku kuchni.
Ten piekarnik przy ścianie złym pomysłem ze względu na problemy z obsługą i wyciąganiem potraw, czy grzaniem się, a może obiema z tych rzeczy?
@k__d: W takim razie masz go w dobrym miejscu. Pomyśl o logice pracy w kuchni. Najpierw masz LODÓWKĘ > wyciągasz z niej produkty na BLAT > następnie je myjesz w ZLEWIE > później przygotowujesz potrawę na BLACIE > i dopiero gotujesz na KICHENCE / w PIEKARNIKU.
Tak powinien wyglądać ciąg mebli aby kuchnia była ergonomiczna. Układ
@aleja6grobnr4: nie może być lodówka wolnostojąca obok piekarnika.
Jak już wcześniej napisane, piekarnik obok zlewu jest bez sensu, więc prosta recepta to zamiana miejscami.
Także op jak jest praworęczny to powienien mieć układ od-lewej-do-prawej, idąc od lodówki po płytę.