Wpis z mikrobloga

Wczoraj właśnie przesiadłem się z Windowsa na MacOS i powiedzieć ze jestem pod wrażeniem to zbyt mało. Myślałem ze będzie ciężko, ale nawet pisownia polskich znaków nie jest tak uciążliwa jak myślałem ze może być. Prostota i wygoda z korzystania mając obok jeszcze AW i iPhone to totalna miazga, nie sądziłem (nie wiedziałem tez czego oczekiwać) ze będzie to tak wygodne. Żałuje ze tak długo zwlekałem z kupnem Macbooka (M1, 8/256 do internetu/stronek/studia).
Jeśli w nic nie gram to w sumie stacjonarka stoi wylaczona 24/7 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a sam system taki dosyć linuxowaty, ale to zaleta oczywiście.
#macbook #apple #chwalesie
lodowkazpiwnicy - Wczoraj właśnie przesiadłem się z Windowsa na MacOS i powiedzieć ze...

źródło: comment_1647552935UahuNcc3Yp1ruBxmI37h2V.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Unix mówi to Panu coś?

@Fallenzgr: no w sumie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

jak z bateria?

@FantaZy: Z tego co próbowałem to myślę ze będzie z 10+ godzin ciągłego siedzenia na ekranie, grania muzyki, korzystania z Discord + safari + VS Code a w tle jakiś YouTube oczywiście. To taki plus minus oczywiście, bo nie chce zajeżdżać cykli lądowania, kiedy mogę - staram się
  • Odpowiedz
@lodowka_z_piwnicy: Witaj w jedynym słusznym ekosystemie. To teraz jeszcze brakuje CI ipada ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sam zaczynałem od Iphone + Apple Watch a obecnie mam jeszcze Macbooka, Ipada i Imaca i nie zmienię na nic innego. Co to za aplikacja ( logo księżyca ) przy pasku wyszukiwania ?
  • Odpowiedz
@LordWiadro: Szczerze powiedziawszy to multum rzeczy.
Bezpieczeństwo, bo masę rzeczy trzeba własnoręcznie potwierdzać, tak jak na Linux.
W przeciwieństwie do Windowsa - nie ma żadnych wymuszonych aktualizacji, system sam wspomina ze jest dostępna aktualizacja i tyle, jednym klikiem można wyłączyć i to.
Synchronizacja urządzeń miażdży Windowsa kompletnie. Nie sądziłem ze AirDrop może być tak gigantycznie wygodny, to samo z synchronizacją haseł i historii przeglądarki. Jednym przyłożeniem palca do TouchID zatwierdzam
  • Odpowiedz