Wpis z mikrobloga

Znacie jakąś fajną kawiarnię w Warszawie, gdzie można w miarę ciszy popracować? Przeciwieństwo Costa Caffe itp, gdzie stolik jest na stoliku. Okolice Ursynowa/Służewca

#warszawa
  • 12
  • Odpowiedz
@27___: jesli kupujesz masowo to owszem. Jednakże jeśli męczysz jedna filiżankę 2h i zajmujesz stolik do prywatnych celów w postaci pracy, bo chcesz zaoszczędzić na wynajmowanym biurze, to odstawiasz januszerkę.
  • Odpowiedz
Prostaku o co Ci chodzi, będziesz mnie uczył manier? Biuro w kawiarni? Nie wiem skąd te pomysły, ale domyślam się, że z Twojego najbliższego otoczenia.
  • Odpowiedz
@vaio: @27___: achCafe to raczej miejscówa z dziećmi po kościele. Moje top2 na Ursynowie to „Na huśtawce” przy pięciolinii i „Bru bar kawowy” na pasażu stokłosy. Tu i tu super kawa i ciasta a popracować też można :)

To pierwsze bliżej Służewca a to drugie bliżej metra
  • Odpowiedz
Nie wiem skąd te pomysły, ale domyślam się, że z Twojego najbliższego otoczenia.

@27___: gdzie można w miarę ciszy popracować?

Z tego takie wnioski. Praca raczej nie będzie trwała 10 minut. W efekcie odstawiasz januszerkę, jeżeli płacac 12 złotych za kawę odstawiasz januszerkę z zajmowaniem miejsca przez 2h.
  • Odpowiedz
@Tatiagla: Ty żyjesz w komunie, że wg Ciebie klientowi przysługuje maksymalnie jedna kawa przez te dwie godziny? Tak, w kawiarni można popracować i tak można przez te dwie/trzy godziny zapłacić rachunek jak za w miarę dobry obiad, czyli 200/300 zł.

Widocznie to Ci się nie mieści w głowie, skoro na pytanie o polecenie jakiejś kawiarni, pierwsze i jedyne co piszesz do obcej osoby to bzdury o januszerce i robienie z
  • Odpowiedz
@27___: mówiłem. Jeśli rotujesz zamówienia w kawiarni i zostawiasz spory rachunek, to nic mi do tego. Jeśli męczysz jedna kawę przez 2h i zajmujesz innym stolik to odwalasz januszerkę.
  • Odpowiedz