Aktywne Wpisy
akaisterne +28
Mamele mnie namawia do pracy w prywatnej przychodni na rejestracji. 5500 brutto albo wiecej. Calkiem blisko. Mysle, ze moglbym sobie poradzic, ale mam 5 lat neetu i nie wiem, jak to wytlumaczyc. Nie umiem klamac. Over.
#przegryw
#przegryw
_aqq +49
Obajtek poinformował o łaskawym obniżeniu ceny paliwa ON o 34 gr/l, do średniego poziomu 7,55 zł, a benzynę o 20 gr/l do średniego poziomu 6,79 zł.
Przed wojną litr 95 kosztował średnio 5,83/89.
Oceńcie sami.
#gospodarka #ekonimia #paliwo #wojna #rosja #ukraina
Nie psuj narracji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Sylwann: @Lord_Jim: Jakiej narracji? Kurs dolara obecnie wynosi 4 zł 30 groszy. Przed inwazją na Ukrainę dolar kosztował 4 zł 03 grosze (14 lutego 2022 r.). Najdroższy był 7 marca
pytanie ile nakupili bo wyższych cenach?
było też wcześniej podawane że podnieśli sporo marże..
ale jak sie ceny ropy utrzymają sie przez chwilę na tym poziomie to na stacjach zacznie spadać cena
@dziadeq: @biesy:
@Sylwann: Baryłka ropy za 130 USD utrzymywała się jakieś 2 dni. Tyle samo trwał "pik" dolara i osłabienie złotówki. Jeżeli w 2-3 dni oni zapełnili magazyny ropą, którą teraz trzeba wyprzedawać, to nie chce wiedzieć jak oni zarządzają tym molochem paliwowym.
Ciekawe tez, że nagle obniżają ceny po zgłoszeniu ich do UOKiK ;)
Komentarz usunięty przez autora
Mirki może ktoś sprawdzić moje obliczenia? Zrobiłem na szybko porównanie, jak wzrosła cena baryłki ropy i kurs dolara i jak wzrosła cena paliwa podczas wojny oraz ile ono kosztuje po obniżeniu cen przez Obajtka.
Mi wychodzi, że biorąc pod uwagę cenę baryłki i kurs dolara to "średnio" paliwo kosztuje "tyle samo" co przed wojną - podwyżka wynika tylko ze zmiany ceny baryłki i kursu dolara
Komentarz usunięty przez autora