Wpis z mikrobloga

@Kantarek: roleski premium i nawet niech inne nie startują, generalnie firma roleski zrobiła duży postęp od kilku lat, kiedyś głównie musztrady dziś wiele więcej POLECAM
  • Odpowiedz
@barto142: ale przeciez szwajcaria jest neutralna to jak maja jakies sankcje czy wycofywania sie uskuteczniac? ¯\_(ツ)_/¯

no ale jak jednak dupa boli to heinz, dobra amerykanska firma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
możesz zrobić w domu.

Pół litry oleju.

Jedno żółtko.

2/3 łyżeczki musztardy.

Sól, pieprz.

Kilka kropli octu lub soku z cytryny.


@Hondor: Chyba za dużo oleju w tym przepisie jednej szklanka powinna być ~250 ml.
  • Odpowiedz
@barto142:
Jeżeli pytasz na serio to osobiscie polecam goVege z Biedronki, mały słoik z zieloną etykietą (nie mam nic wspólnego z wege, on po prostu jest mega dobry, a mimo że wege to w normalnej cenie (jestem team antykielecki, jeżeli chodzi o moje smaki))

Drugie opcja to ponoć Kania z Lidla to jest to samo co Winiary (ten sam zakład produkuje), ale nie testowałem.
  • Odpowiedz
@barto142: Domowy. Kilka minut roboty, a smak możesz dopasować pod siebie. Jak gotowiec, to Roleski. Dodam, że jestem też team #winiary

@Kostexxx: potwierdzam, GoVege z Biedry jest bardzo dobry, kupuję czasem dla urozmaicenia. Też nie jestem wege :)
  • Odpowiedz