Wpis z mikrobloga

Bardzo udany mecz Parteya i Odegaarda, widać gołym okiem, że potrzebny jest nowy napastnik i lewy środkowy pomocnik w miejsce Xhaki - Fabián Ruiz jest również lewonożny i ma tylko rok kontraktu, ale też mnie tak do końca nie przekonuje. Arsenal stworzył sobie sporo sytuacje, ale kulało wykończenie albo za wolne albo złe decyzje pod polem karnym, dzisiejszy mecz mógł się spokojnie zakończyć 5-0.

Ramsdale na 12 meczów przed końcem sezonu wyrównał rekord czystych kont bramkarza Kanonierów w Premier League.

Arsenal obecnie według bukmacherów i analityków jest faworytem do finiszu w top4. Mam obecnie parasol bezpieczeństwa w postaci 3 meczów z wpadkami tj. stratą punktów by wciąż skończyć przed rywalami(Tottenham, United, West Ham, Wilki), nie wiem czy to nie jest moment by być bardziej wyrachowanym i w tych 3 zaległych spotkaniach:
- H Liverpool
- A Tottenham
- A Chelsea
nie zagrać po prostu na remis jak na Anfield z Liverpoolem w Pucharze Ligi.

Kanonierów czeka też mecz u siebie z United i wyjazd z West Hamem.

Arsenal jest winien £200 mln firmie Kroenke - KSE i przeciwieństwie do Chelsea Kanonierzy spłacają tą niskooprocentowaną pożyczkę. W lecie klub też wziął co najmniej £120 mln pożyczkę z angielskiego banku Barclays(na spłatę covidowej pożyczki z banku Anglii), kwota ta może być większa dowiemy się o jej wielkości za rok w sprawozdaniu finansowych podsumowującym sezon 2021/2022.
#arsenal
Pobierz
źródło: comment_16471988721FwUiEfVxiAO4KysAPgsZL.jpg
  • 1
@Pustulka xhaka dziś nie zagrał źle, nawet miał kilka ciekawych podań do przodu

Dzięki dobrej grze part Partey-Xhaka, odegard może sobie tak hasać, bo dziś grał praktycznie na tej samej pozycji co Saka i sobie wymieniali podania przy linii.

Najsłabszy był Cedric, który się stara ale odstaje fizycznie i przegrywa sporo pojedynków.

Z killerem na szpicy skończyło by się wyższym wynikiem to fakt. Ale było też trochę szczęścia w obronie dziś i