Aktywne Wpisy
patryk_ekiert +278
Mamy w zespole nowego stażystę (od początku października). Jest on na 2 roku studiów - jest to więc jego pierwsza praca w zawodzie. Do tej pory:
- Nie robi więcej niż ma na śmieciówce (odmawia mówiąc że nie należy to do jego obowiązków xD obowiązków stażysty)
- Przychodzi do pracy jakoś o ~8:05 a wychodzi ~15:55 xD
- Chodzi na fajka/obiad/kawę z prawdziwymi pracownikami
- Czasem widzę jak ogląda yt/fb xD
- Słyszałem jak przeklina
- Nie robi więcej niż ma na śmieciówce (odmawia mówiąc że nie należy to do jego obowiązków xD obowiązków stażysty)
- Przychodzi do pracy jakoś o ~8:05 a wychodzi ~15:55 xD
- Chodzi na fajka/obiad/kawę z prawdziwymi pracownikami
- Czasem widzę jak ogląda yt/fb xD
- Słyszałem jak przeklina
Pojawiły się wśród wykopowych ekspertów od prawa migracyjnego jakieś refleksje, że bezrefleksyjnie powtarzali bzdury, czy tak nie za bardzo?
#uchodzcy #prawo
Są to sami młodzi Ukraińcy czy jednak kobiety z dziećmi i starcy?
I to jest ta różnica między uchodźcą a nielegalnym imigrantem.
@cutecatboy: Exactly my point.
@Sababukin: O, ekspert się odezwał. Szkoda, że zupełnie nie na temat. Chcesz jakoś skomentować tezę, że "uchodźcą się jest tylko w pierwszym kraju, w którym nie ma wojny, a potem jest się migrantem ekonomicznym", którą chóralnie powtarzaliście kilka miesięcy temu? Bo jak nie, to wypad.
PS Wpadło ci do głowy, że
Nie mam zamiaru się wypowiadać o relokacji bo nie broniłem tezy o tym że takie coś jak pierwszy bezpieczny kraj istnieje, wskazuje ci różnice między uchodźcą a nielegalnym imigrantem, wtedy był kryzys nielegalnych imigrantów a nie uchodźców wojennych.
I
@Sababukin: Bo, naiwne, zagubione dziecię (czy to jest wystarczająco kulturalnie?), polska służba graniczna na granicy polsko-białoruskiej od 2017 zasadniczo nie przyjmuje wniosków o ochronę międzynarodową od nikogo oprócz Białorusinów. Co wiadomo każdemu, kto się choć minimalnie interesował np. sytuacją rodzin czeczeńskich na przejściu kolejowym w Brześciu.
Możesz mi przypomnieć, ilu urzędników przyjmowało wnioski o ochronę międzynarodową od
@Andreth: I jak tu dyskutować? Żegnam, może bym kontynuował, ale z chamem nie mam zamiaru, pięknie mama wychowała, pozdrów ją.
Trafiłaś na czarną więc nawet się nie produkuj do odpowiedzi, nie odczytam.
Nie było żadnego kryzysu, od tego trzeba zacząć. Wtedy było w sumie około 20 tys ludzi przez kilka miesięcy. Porównaj z liczbami teraz.
A
W jaki sposób gość z Erytrei albo Pakistanu nagle pojawia się we Włoszech czy Grecji? Nie będąc nigdzie wcześniej rejestrowanym, ich celem od początku była ue bo merkel obiecała opierunek o nic innego nie chodziło.